O victorie clară i-a adus lui Williams al 20-lea său titlu pe puncte al carierei. Galezul a trecut cu ușurință de Dott în finală, câștigând după doar zece jocuri din maximul posibil de nouăsprezece.
Victoria l-a propulsat pe Williams într-un grup select de jucători cu cel puțin 20 de astfel de turnee în palmares. Acesta s-a alăturat lui Stephen Hendry (36 de succese), Ronnie O’Sullivan (31), John Higgins (29) și Steve Davis (28).
Forma lui Williams a fost cu adevărat impresionantă de-a lungul turneului, însă vârful a fost atins în weekend, când pe lângă victoria din finală el l-a învins cu 6-1 și pe Judd Trump, în semifinale. Fergal O’Brian, Matthew Selt și Jimmy Robertson au fost ceilalți adversari de care Williams a trecut pe parcursul săptămânii.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
După ce a câștigat primele două jocuri în finală, Williams a cedat un strâns joc trei, dar a înregistrat apoi cinci jocuri câștigate la rând, ultimul cu un break de peste 100 de puncte – singurul al meciului. Partida s-a reluat în sesiunea de seară de la scorul de 7-1, iar Williams a avut nevoie de numai două alte jocuri pentru a câștiga în aplauzele publicului de la Berlin.
„Sunt extrem de fericit,” a spus învingătorul. „Nu am mai câștigat un turneu de ani buni, iar acum am câștigat trei în acest sezon. Loviturile mele de distanță au fost foarte reușite astăzi și am jucat bine pe întreaga durată a meciului. M-am simțit bine de la start.”
Williams a mai recunoscut că s-a gândit la retragerea din activitate la finalul sezonului trecut, spunând că a fost convins de soție să continue.
Finalistul învins, Dott, care a jucat prima sa finală din 2010 încoace, a spus: „Sună amuzant când pierzi cu 9-1, dar chiar nu cred că am jucat atât de rău. Este pentru prima dată că am pierdut atât de clar și m-am simțit bine. [...] Loviturile mele de siguranță au fost slabe, Mark nu a ratat nimic și astfel nimic nu s-a legat pentru mine.”
Cele mai importante turnee de snooker ale sezonului sunt transmise pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player. Următorul turneu are loc între 19 și 25 februarie, World Grand Prix de la Preston.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57