Este pentru a zecea oară consecutiv când Masters-ul de la Shanghai are loc, el luând naștere în anul 2007. Acesta e cel de-al 9-lea turneu pe puncte din sezonul 2017/18 și va avea loc pe Shanghai Indoor Stadium din China.
Unul dintre cei mai valoroși jucători de snooker, chinezul Ding Junhui, a câștigat anul trecut pentru a doua oară în carieră acest turneu, învingându-l în finală pe actualul număr unu mondial, britanicul Mark Selby. Printre alți jucători de renume care au câștigat acest turneu se mai numără: Ronnie O’Sullivan, John Higgins, Stuart Bingham sau finalistul de anul trecut, Selby.
Mai mulți jucători au declarat că acest turneu este unul dintre cele mai populare ale sezonului, iar asiaticii cu siguranță cunosc acest lucru, fiind unii dintre cei mai entuziaști fani ai snooker-ului mondial. Mai mult, numărul sportivilor care concurează pentru obținerea titlului de campion a fost mărit, iar în fazele finale au ajuns 64 de jucători.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
De asemenea, valoarea premiilor pentru câștigătorul Mastersul-ui de la Shanghai a crescut, câștigătorul fiind premiat cu un premiu in valoare de 150,000 lire sterline.

Fii alături de Eurosport, care oferă transmisiuni pe toată perioada turneului și află cine va ajunge în finala de la Shanghai.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57