Ronnie O'Sullivan îl urmărește atent pe Jack Lisowski, unul dintre noile staruri din snooker, și chiar i-a oferit câteva sfaturi în timpul Campionatului Mondial de la Sheffield.
Sextuplul campion mondial a fost întrebat în studioul Eurosport ce i-ar recomanda jucătorului în vârstă de 30 de ani, pentru a remedia unele erori din jocul său în întrecerea de la Crucible. Jack Lisowski s-a calificat în turul 2 la Campionatul Mondial, după ce l-a depășit pe Matthew Stevens cu 10-8, dar unele momente din joc au fost presărate cu unele erori neașteptate.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
"Racheta" a recunoscut că a suferit de aceeași inconsecvență la începutul carierei sale. Totodată, O'Sullivan i-a sugerat lui Lisowski să-și descompună jocul și să devină practic un robot pentru a-și îmbunătăți consistența în jurul mesei.
"S-ar putea să sune drastic, dar mi-aș dezmembra literalmente jocul", a spus O'Sullivan pentru Eurosport.
"Mi-aș schimba stilul. Aș deveni mai robotic. S-ar putea să-i pară puțin straniu, dar cred că în zilele noastre trebuie să fii un robot. Nu poți arăta bine dacă faci greșeli elementare. Și eu am fost puțin așa până în 1997, când am decis să-mi descompun jocul, pentru că știam că nu sunt suficient de bun pentru a câștiga titlul mondial.
Am făcut prea multe greșeli, așa că am devenit mult mai robotic și mult mai metodic. De fapt nu jucam așa, dar simțeam că trebuie. ", a declarat Ronnie O'Sullivan.

Ronnie O'Sullivan: "Dacă vrei să câștigi Campionatul Mondial, trebuie să fii puțin așa"

"Asta înseamnă să încetinești totul, să elimini greșelile și să devii mult mai consecvent. Dacă vrei să câștigi Campionatul Mondial, trebuie să fii puțin așa. Te uiți la cineva ca Luca Brecel: talent mare, dar are podul palmei uriaș și tacul se învârte.
Dacă vrei să te modelezi după cineva, probabil că ai merge pe Neil Robertson, Ding Junhui, John Higgins, Mark Williams.
Vedeți tehnica lui Williams de acum 15 ani în comparație cu ceea ce este acum, el este mult mai compact, astfel încât are un control mult mai strâns al bilei. Pe distanță, va avea mult mai puține erori din cauza aceasta.", a comentat Ronnie O'Sullivan.
Lisowski îl va înfrunta în turul 2 pe Neil Robertson.
Campionatul Mondial de snooker se vede în aceste zile pe Eurosport și Eurosport Player.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15