Este poreclit "mândria Ciprului", însă a locuit la Londra timp de 30 de ani. Însă a decis să părăsească Londra și s-a mutat într-un comitatul Antrim din Irlanda de Nord, cel care are o populație de 600.000 de locuitori răspândiți pe o zonă de 3.056 kilometri pătrați.
Michael Georgiou a devenit un nume important în snooker în ultimii 2 ani, reușind primul său break maxim la Paul Hunter Classic din 2018. Iar anul trecut a devenit primul jucător din Cipru care se califică la Campionatul Mondial.

De ce a ales Antrim

Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
Georgiou a călătorit în întreaga lume să joace snooker, însă locuia la Londra dintotdeauna, fiind țara în care s-a născut. A ales să plece de la Londra iar motivul este tot legat de snooker.
"Toate cluburile de snooker din jurul meu s-au închis - vreo 6-7 într-o perioadă de jumătate de an. Toate cele la care ajungeam în 10 minute și am început să am probleme în a găsi locuri unde să mă antrenez. Îl cunosc pe Mark Allen de când eram adolescent și m-a invitat anul trecut să joc acolo la un turneu Charity Pro-Am"
Am vorbit cu Allen despre situația mea și mi-a spus: <<Hai aici, ne-am bucura să te avem aici>>. Când am văzut diferența de preț la case dintre Londra și Antrim nu am mai avut vreo îndoială. A fost o decizie destul de impulsivă deoarece am petrecut cam 6 zile în Antrim înainte să mă mut
"Toți cei de la clubul 147 din oraș au fost fantastici, m-au primit și m-au făcut să mă simt ca acasă. Nu doar Mark, acolo joacă și Jordan Brown, așadar suntem 3 din circuitul profesionist Irlanda de nord este o țară frumoasă. Când vii aici dintr-o zonă urbană, peisajul este copleșitor și mă bucur foarte tare să fiu aici. Nu îmi aduc aminte când am fost ultima dată prins în trafic, iar la Londra situația era foarte diferită. Toată lumea e atât de relaxată și prietenoasă, e un stil total diferit de a trăi"
Pandemia de coronavirus l-a blocat în casa pe care abia și-a cumpărat-o din Antrim, astfel că nu a putut să se bucure pe deplin de peisaje.
Nu am putut să ies și să văd locurile cât mi-aș fi dorit, dar vreau să văd și să explorez diferite zone precum Coasta de Nord. Am auzit lucruri minunate. Țelul meu pe termen lung este să mă duc în Cipru și să ajut la dezvoltarea sportului acolo, dar momentan sunt foarte fericit aici.
Michael Georgiou a fost prezent la Championship League, fiind eliminat în prima fază a competiției după înfrângeri cu Chris Wakelin, Ronnie O'Sullivan și Kishan Hirani.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57