După aproape 30 de ani de muncă asiduă, victorii remarcabile, dar și înfrângeri dureroase, Mike Dunn, în vârstă de 48 de ani, a anunțat că va lasă deoparte tacul de snooker. Fostul semifinalist de la China Open nu se va îndepărta de sportul care l-a consacrat. Acesta a precizat pe contul personal de Facebook că-și dorește să antreneze tinere talente și să admire de pe margine acțiunea din lumea snooker-ului.
Anunțul lui Dunn a venit la doar câteva ore distanță după de a pierdut în runda a treia a calificărilor Campionatului Mondial, transmis în direct pe Eurosport, în fața lui Martin O’Donnell 6-4, o înfrângere care a confirmat declinul lui din ultima perioadă.

Mike Dunn renunță la carieră după 29 de ani

Snooker
Judd Trump, break de 139 de puncte, la British Open
ACUM O ORĂ
Unul dintre momentele remarcabile din cariera lui Mike Dunn este parcursul lui de excepție până în semifinalele China Open în 2014 – un parcurs pe care l-a descris mai apoi drept “cel mai satisfăcător din întreaga lui carieră”. Locul său în elita snooker-ului nu mai era atât de sigur, dar parcursul avut la Beijing i-a păstrat șansele intacte. Acest parcurs include și o victorie surprinzătoare obținută în fața lui Mark Selby, care la doar o lună distanță a câștigat Campionatul Mondial pentru prima data în carieră.
Doi ani mai devreme, Dunn a reușit primul său break maxim la ediția din 2012 a Masters-ului German. În postarea de pe Facebook, Mike Dunn și-a justificat alegerea de a se retrage din snooker prin următorul mesaj: “După 29 de ani în care am fost jucător profesionist de snooker, sunt gata să mă retrag din sportul competitiv. Ultimii câțiva ani au devenit prea dureroși pentru a mă antrena și am un sentiment grozav că voi scăpa de această durere. Sunt fericit acum. Am apreciat cu adevărat toată dragostea și susținerea în ultimii ani așa că vă mulțumesc tuturor! Sunt acum un antrenor de snooker care de abia așteaptă să lucreze cu asociațiile și jucătorii din întreaga lume, așa că nu ezitați să mă contactați dacă aveți nevoie de mine”, a fost mesajul lui Mike Dunn.
Snooker
Ronnie O'Sullivan, distrus de numărul 63 mondial, în primul tur la British Open
ACUM 4 ORE
Snooker
Începe British Open, primul mare turneu al sezonului de snooker. Programul meciurilor
IERI LA 07:15