După eliminarea lui Ronnie O'Sullivan de către Aaron Hill, un puști de numai 18 ani, un alt moment inedit are loc la Mastersul European. Mark Davis s-a retras din competiție dintr-un motiv absolut incredibil. Tacul său i-a fost furat din mașină chiar înaintea duelului cu Mark Selby din turul 3 al competiției, astfel că triplul campion mondial s-a calificat fără să joace în optimile de finală.
Știrea a fost confirmată de o postare pe contul oficial de Twitter al World Snooker: "Mark Davis s-a retras de la BetVictor European Masters, deoarece i s-a furat tacul din mașină. Mark Selby se califică astfel în optimile de finală."
Potrivit specialiștilor, tacul lui Mark Davis - marca John Parris - valorează între 800 și 1000 de lire. Acesta este realizat din frasin și se poate obține doar prin comandă specială. Totuși, problema cea mai mare a lui Davis nu este costul tacului, ci rutina pe care englezul și-o construise în jurul lui, de-a lungul ultimilor ani.
German Masters
Judd Trump a intrat în scenă la Mastersul German cu un break superb, de peste 100 de puncte
ACUM 4 ORE
Greutatea și echilibrarea tacului contează foarte mult la un jucător de snooker, motiv pentru care pierderea sa îl va pune pe Mark Davis într-o situație delicată. De obicei, un jucător are nevoie de o perioadă de două săptămâni până începe să se acomodeze cu un tac nou.

Al 2-lea adversar al lui Mark Selby care abandonează

În vârstă de 48 de ani, Mark Davis ocupă poziția a 39-a în clasamentul mondial. Davis are 2 break-uri maxime în carieră și cel mai important rezultat obținut a fost finala jucată acum 2 ani la Openul Englez.
Davis trecuse de Amine Amiri (5-1) în prima rundă și de Nigel Bond (5-4) în runda a doua, însă a fost nevoit să se retragă înaintea meciului cu Mark Selby din turul 3.
Acesta este al 2-lea meci de la această competiție în care adversarul lui Selby nu poate să joace, după ce în primul tur Michael White a fost oprit să participe deoarece intrase în contact cu unul dintre jucătorii depistați pozitiv cu coronavirus înainte de startul turneului.
Cele mai importante meciuri de la Mastersul European, care se desfășoară în aceste zile la Milton Keynes, pot fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
German Masters
Shaun Murphy, debut cu dreptul la Mastersul German! "Magicianul" a trecut în decisiv de Kurt Maflin
ACUM 4 ORE
European Masters
Ronnie O'Sullivan nu va participa la Mastersul Turciei din rațiuni financiare! Ce pretenții avea
ACUM 7 ORE