Robertson a reușit să treacă peste un prim frame dificil pentru a prelua conducerea cu 2-0 iar apoi și-a dublat avantajul cu un break de 125, acesta fiind al cincilea de peste 100 de puncte pentru el la acest turneu.
Însă Zhou a revenit într-un al treilea frame cu adevărat spectaculos. Break-ul inițial al jucătorului de 22 de ani s-a oprit inițial la 45 după o lovitură pozițională slabă iar Robertson a răspuns cu un break de 62. Implicați într-o luptă aprigă pentru bila albastră, Robertson a jucat apoi excelent însă în cele din urma Zhou a revenit pentru a reduce din diferență.
Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
04/12/2022 LA 20:59

Neil Robertson, în finala UK Championship

Robertson a revenit apoi la masă cu clasa celui care are 18 titluri în palmares și a reușit un break genial de 122, asigurându-și astfel un avantaj de două frame-uri la pauză. După, Zhou a avut ocazia să reducă din diferență, însă în cele din urmă Robertson a profitat și a reușit încă un break de 100 de puncte, câștigând astfel al șaselea frame.
Zhou a răspuns cu cel mai mare break al său de la UK Championship (141) pentru a reduce deficitul la trei. Însă Robertson s-a impus în cele din urmă și va merge în finală unde va juca cu Judd Trump sau Lu Ning.
Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
04/12/2022 LA 20:13
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
04/12/2022 LA 11:23