Deținătorul trofeului a trecut cu emoții de primul tur la European Masters, învingându-l cu 5-3 pe Sunny Akani, după ce thailandezul a condus cu 3-1. În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, competiția se dispută în Anglia, în Marshall Arena din Milton Keynes, fără spectatori.
"La 3-1, părea că nu poate rata nicio bilă. Când am câștigat ediția precedentă a turneului eram într-o regiune superbă din Austria (n.r. - orașul Dornbirn). A fost absolut fantastic, cu un public senzațional", a declarat Robertson, cel care a defilat în finala din ianuarie, învingându-l cu 9-0 pe Zhou Yuelong. Mai departe, australianul a impresionat prin discursul său, referindu-se la nevoile colegilor săi din circuit. "Este păcat că nu ne-am putut întoarce acolo, dar World Snooker a făcut o treabă excelentă pentru a programa aceste turnee. Este minunat faptul că sponsorii au venit alături de noi. Sunt momente foarte dificile, dar suntem norocoși pentru că putem juca. În special jucătorii mai slab clasați au nevoie de premiile în bani din aceste turnee. Nu este la fel de important pentru mine, Judd (n.r. - Trump) sau Ronnie (n.r. - O'Sullivan)", a transmis campionul mondial din 2010.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
IERI LA 11:56
Desmond Kane notează faptul că, deși nu a câștigat decât un singur titlu mondial, Neil Robertson poate fi inclus cu lejeritate în Top 10-ul celor mai buni țintași din snooker, al celor mai buni tacticieni, dar și al celor mai abili jucători când vine vorba de a construi un break. Jurnalistul britanic îl plasează pe australian printre cei mai empatici, deschiși și reflexivi jucători de snooker, care a reușit să își demonstreze clasa nu doar la masa de snooker, ci și în afara arenei. Robertson a fost perseverent, reușind să devină cel mai bun jucător de snooker al Australiei, în ciuda faptului că prima sa încercare de a se afirma în snooker a fost sortită eșecului. S-a luptat cu depedența de jocurile pe calculator, dar și cu depresia partenerei sale de viață. Kane afirmă că australianul vorbește deschis despre viața sa, chiar și despre cele mai delicate aspecte, fără tăgadă, înfruntând adevărul cu pieptul dezgolit. Brianicul îl mai aplaudă și pentru energia pe care Robertson o pune în promovarea snookerului și interacțiunile cu fanii.

European Masters, lovit de COVID

Din păcate, startul noului sezon de snooker, transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player, este puternic afectat de noul coronavirus. Daniel Wells - adversarul din primul tur al lui Ronnie O'Sullivan, dar și Gary Wilson au fost testați pozitiv și nu vor mai lua startul la European Masters.
Alți trei jucători au fost retrași de pe tablou de World Snooker, după ce au fost în apropierea lui Wells și Wilson: Elliot Slessor, David Lilley și Michael White.
Adversarii celor cinci vor avansa automat în turul secund. Astfel, Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, David Gilbert, James Cahill și Duane Jones au acces în turul doi la European Masters fără a juca în turul întâi.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15