Snookerul profesionist are, în mod normal, un dress code destul de strict - cămașă, pantaloni de stofă și pantofi, vestă și papion, deși acesta a fost relaxat pentru unele evenimente.
Liderul mondial Judd Trump a sugerat anterior că snookerul nu mai trebuie să fie așa de rigid și că ar trebui schimbate anumite aspecte, cum ar fi îmbrăcămintea, pentru a atrage un public mai tânăr.
Allen este de acord, declarând pentru Eurosport UK că snookerul ar trebui să ia exmeplu de la golf.
Snooker
S-au tras la sorți tablourile de calificări și cel principal la "Marius Ancuța Classic 2021"
ACUM 10 ORE

Mark Allen vrea schimbări majore în snooker

”Barry (Hearn) a făcut o treabă extraordinară. Dar trebuie să modernizăm snookerul, să îl aducem la un public mai tânăr”, a declarat Allen.
”Vedem asta la alte sporturi. Oamenii tineri se uită la televizor și își spun că vor să poarte și ei ce poartă sportivii. Dar la snooker nu este așa. Asta ar trebui să se schimbe”, consideră el.
”Am putea păstra cele trei turnee majore cu îmbrăcămintea tradițională. Dar la celelalte turnee... jucătorii sunt mult mai relaxați cum e la Shootout de exemplu, iar standardul snookerului crește când ești relaxat”, a precizat Allen.
”Cred că sunt suficiente tricourile de tip Polo. Dacă oamenii vor să poarte ceasuri frumoase sau au tatuaje pe brațe, acum oamenii le vor vedea și vor putea spune că vor și ei. Acum suntem blocați în ceea ce facem, dar eu sunt convins că nimeni nu vrea să joace în papion și vestă”, a adăugat Allen.
Snooker
#ETalks cu Rareș Sinca, dublu câștigător al trofeului Marius Ancuța Classic
ACUM 10 ORE
Snooker
Marius Ancuța CLASSIC a ajuns la a patra ediție!
14/09/2021 LA 05:37