Mark Allen este la 2 victorii distanță de un succes istoric în fața propriilor fani. Al 11-lea jucător al lumii a reușit o victorie fantastică contra lui Judd Trump și s-a calificat în semifinalele Openului Irlandei de Nord, primul turneu al sezonului din seria Home Nations.
Trump a început ca din tun și s-a desprins repede la 3-0, dar în jocul 4 a ratat șansa de a face 4-0 și acest lucru l-a costat. Allen a furat jocul, iar după pauză a fost mult mai dezinvolt la masă și a început să evolueze tot mai bine, lucru care l-a scos pe Trump din confortul său, englezul greșind din ce în ce mai multe lovituri relativ ușoare.
Allen a egalat la 3 și apoi a reușit un break de peste 100 de puncte, apropiindu-se la un singur joc de victorie.
British Open
Rezultatele primei zile de la British Open 2021! Ce meciuri sunt programate astăzi
17/08/2021 LA 04:50

Mark Allen, break superb, de 129 de puncte, în meciul cu Judd Trump

Ultimul frame a fost unul dramatic, ambii jucători ratând pe rând șansa de a-l câștiga. Trump a greșit însă o lovitură de siguranță și apoi s-a trezit într-un snooker extrem de dificil, din care a ierșit la a 2-a încercare, dar i-a lăsat poziție adversarului, care nu l-a iertat.
CINE VA CÂȘTIGA OPENUL IRLANDEI DE NORD?
Citește și:

Mark Allen, pentru prima dată în semifinale la turneul de casă

Așadar, Mark Allen este primul semifinalist de la Belfast, urmând a-și disputa un loc în marea finală contra învingătorului din partida Ricky Walden - Shaun Murphy.
Prin calificarea în semifinale, nord-irlandezul a atins cea mai bună performanță la turnul din țara sa, el având până acum doar o prezență în sferturi, la chiar prima ediție, în 2016. În rest, Allen a dezamăgit în fața propriilor fani, dar în acest an are o șansă uriașă să-i facă fericiți pe aceștia.
Eliminările lui Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Judd Trump sau Neil Robertson le deschid poarta altor jucători să-și treacă în palmares prestigiosul trofeu, iar Mark Allen este printre marii favoriți în acest moment. John Higgins, Shaun Murphy sau Yan Bingtao sunt ceilalți jucători cotați cu șanse mari la câștigarea turneului, dar întotdeauna este loc și de surprize.
Toate celelalte 3 sferturi de finală de la Openul Irlandei de Nord sunt astăzi, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Tabloul sferturilor de finală
  • Judd Trump - Mark Allen 3-5
  • Shaun Murphy - Ricky Walden
  • John Higgins - David Gilbert
  • Yan Bingtao - Mitchell Mann
Campionatul Mondial
Shaun Murphy - Judd Trump 13-11. "Magicianul", în semifinalele Mondialului de Snooker
29/04/2021 LA 04:22
Campionatul Mondial
Campionatul Mondial de snooker | Judd Trump și Stuart Bingham au avansat, fără emoții, în sferturi
26/04/2021 LA 14:32