John Higgins a fost la un pas de eliminare în optimile Openului Irlandei de Nord, când a fost condus cu 3-0 de Mark Williams. Scoțianul a revenit însă incredibil și a câștigat acea partidă cu 4-3, iar apoi a trecut și de David Gilbert, scor 5-3, pentru a avansa în semifinale.
Acolo i-a ieșit în cale chinezul Yan Bingtao, cel care-l învinsese în finala Masterului din sezonul trecut și omul care l-a trimis acasă pe Ronnie O'Sullivan (4-3, în optimile de finală). Higgins a fost condus cu 2-0, dar apoi a jucat un snooker de clasă și a câștigat următoarele 6 frame-uri, obținând biletul pentru finală.
În lupta pentru trofeu, cvadruplul campion mondial se va duela cu Mark Allen, favoritul gazdelor, care l-a învins în semifinale pe Ricky Walden, scor 6-3.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, out de la Scottish Open! "Racheta" a pierdut în decisiv contra lui Gary Wilson
ACUM O ZI
Citește și:

Ronnie O'Sullivan: "Dacă aș vrea să fiu un alt jucător de snooker, aș alege să fiu John Higgins"

Prestația lui John Higgins împotriva lui Bingtao l-a impresionat foarte mult pe Ronnie O'Sullivan, care a vorbit în termeni elogioși despre marele său rival. Prezent în studioul Eurosport în calitate de expert, Ronnie a declarat că Higgins este de neînvins atunci când evoluează la un asemenea nivel și l-a comparat pe scoțian cu Lionel Messi sau Roger Federer.
"Sunt nedumerit când oamenii spun că vor să joace cu John Higgins. Niciodată nu vreau să joc cu el... e ca și cum ai juca contra lui Messi. Doar Messi poate face jocul să arate atât de ușor. Nu vreau să joc contra lui Messi, nu vreau să joc contra lui Federer. Dacă joacă precum a făcut-o în seara asta o să fiu simplu spectator.
În seara asta l-am urmărit gratuit, dar în calitate de fan al snookerului, ar trebui să plătești bani buni pentru a urmări o astfel de prestație. John este foarte clinic, dar nu poți juca snooker mai bun decât a oferit el în această seară. A fost un snooker incredibil.
Dacă aș fi în locul lui Yan Bingtao nu mi-aș reproșa nimic. Nimeni nu poate juca un snooker precum cel al lui Jonh din seara asta. E ceva ce nu se poate preda cu adevărat. A fost așa de când era copil, așa că majoritatea jucătorilor din circuit spun că John este profesionistul profesioniștilor. Dacă aș vrea să fiu un alt jucător de snooker, aș alege să fiu John Higgins", a spus Ronnie O'Sullivan la microfonul Eurosport.
Jonh Higgins va încerca astăzi să câștige în premieră Openul Irlandei de Nord, turneu apărut în circuitul profesionist abia în 2016, ca parte a seriei Home Nations. Finala dintre John Higgins și Mark Allen se va juca pe parcursul a 2 sesiuni, după sistemul cel mai bun din 17 jocuri (primul la 9), și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
28/11/2022 LA 20:31
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24