Ronnie O'Sullivan a avut un start perfect la Openul Irlandei de Nord, pierzând doar 2 frame-uri în primiele 3 tururi, dar sextuplul campion mondial s-a oprit în optimile de finală, fiind învins de Yan Bingtao.
"Racheta" a avut 1-0 și 2-1, dar chinezul a revenit și a condus cu 3-2, iar în jocul 5 părea că va închide meciul, dar a ratat această șansă.

Lovitură superbă și al doilea break al sezonului pentru Ronnie O'Sullivan

Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, out de la Scottish Open! "Racheta" a pierdut în decisiv contra lui Gary Wilson
01/12/2022 LA 06:12
Ronnie l-a taxat și a reușit o închidere de masă spectaculoasă, trimițând partida în decisiv. Acolo, englezul a avut prima șansă, dar a ratat inexplicabil o lovitură ușoară la bila roz, după care Bingtao a avut nervii mai tari pe finalul frame-ului și și-a adjudecat victoria.

Șoc la Open-ul Irlandei de Nord. Ronnie O'Sullivan, eliminat în optimile de finală de Bingtao Yan

Citește și:

Ronnie O'Sullivan, indiferent după eliminarea de la Openul Irlandei de Nord

La finalul partidei, O'Sullivan nu a părut foarte afectat de eșec și a avut o declarație ironică cu privire la importanța turneelor din Seria Home Nations. "Racheta" a spus mereu că nu îi plac meciurile în format scurt (primul la 4), iar acest lucru s-a văzut de-a lungul vremii, el suferind înfrângeri neașteptate în astfel de partide, contra unor jucători mult mai slab cotați.
"Aceste turnee sunt minore, sunt doar turnee de antrenament. Evenimentele importante sunt UK Championship, Mastersul și Campionatul Mondial. Acolo este presiunea, acolo contează. Formatul cel mai bun din 7 este mai degrabă specific amatorilor, așa jucam când eram amatori.
Dacă ar fi să aleg între a câștiga 10 turnee din seria Home Nations sau un Campionat Mondial, aș alege mondialul. Nimeni nu-și va aminti că ai câștigat un turneu din seria Home Nations.", a spus Ronnie, citat de mirror.co.uk.
Openul Irlandei de Nord va continua astăzi, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player, cu partidele din sferturile de finală, care se vor disputa după formatul cel mai bun din 9 frame-uri (primul la 5).
Tabloul sferturilor de finală
  • Judd Trump - Mark Allen
  • Shaun Murphy - Ricky Walden
  • John Higgins - David Gilbert
  • Yan Bingtao - Mitchell Mann
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
28/11/2022 LA 20:31
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24