Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jimmy White, scos din sărite de arbitru, la Openul Irlandei de Nord: "Ce e de râs în asta?"

Nicu Savin

Publicat 19/10/2022 la 13:25 GMT+3

Jimmy White a fost cu 4-0 de Luca Brecel, în primul tur de la Openul Irlandei de Nord. Partida nu a fost lipsită de tensiune, iar în jocul al 4-lea englezul a fost enervat la culme de arbitrul Ben Williams, care a început să râdă după ce el însuși a comis o eroare. White i-a transmis că este un meci oficial și a făcut un gest necugetat, pentru care a fost avertizat.

Jimmy White, moment tensionat cu arbitrul, la Openul Irlandei de Nord

Jimmy White a ajuns la 60 de ani, dar continuă să joace snooker profesionist. La Openul Irlandei de Nord, sextuplul finalist de la Crucible a ajuns pe tabloul principal, dar a pierdut în primul tur fără drept de apel în fața belgianului Luca Brecel, scor 0-4.
În ultimul frame al partidei a avut loc un moment extrem de tensionat. White a trimis o bilă roșie în buzunar și se pregătea să execute o lovitură la o bilă colorată. Arbitrul Ben Williams a indicat bila albastră, dar White l-a corectat, spunând că va juca bila maro. Oficialul a rectificat, dar apoi a început să râdă. Gestul său l-a scos din sărite pe White, care l-a întrebat pe un ton foarte serios: "Ce e de râs în asta?".
White a făcut și un gest necontrolat cu mâna spre arbitru, pentru care a fost avertizat. Conflictul nu a degenerat, dar l-a scos din ritm pe Jimmy, care a ratat bila maro la buzunarul de mijloc și apoi a pierdut frame-ul și implicit meciul.
picture

Jimmy White, moment tensionat cu arbitrul, la Openul Irlandei de Nord

La finalul partidei, White a dat mâna cu Williams, dar a purtat o scurtă discuție cu el, în care probabil a continuat să-i reproșeze că nu s-a comportat adecvat. Ajuns în studio-ul Eurosport după meci, White a continuat să-și suțină punctul de vedere, considerând că arbitrul a greșit pentru că s-a comportat ca la un meci demonstrativ, nu ca la unul în cadrul oficial.
"Mi-a dat un avertisment pentru că el crede că am făcut un gest necugetat cu mâna, ceea ce nu am făcut. Eram frustrat pentru că eram condus cu 3-0, iar Luca Brecel juca bine. Încercam să revin. Era un meci serios, acesta nu este un meci demonstrativ. Aceasta nu este o situație distractivă. Eu sunt unul dintre cei norocoși, dar ar putea fi unii jucători care joacă pentru ipoteca lor. După ce i-am spus că voi juca bila maro, nu cea albastră, tot ceea ce trebuia să facă era să spună <Ok, îmi pare rău, bila maro!>, și jocul ar fi continuat fără probleme. Nu am nicio problema cu el, dar acesta este un meci de snooker, încerc s ă fac tot ce pot să câștig.", a spus Jimmy White la final.
Citește și:

Jimmy White, apărat de Ronnie O'Sullivan

Ronnie O'Sullivan, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui White, a comentat și el incidentul și este de părere că arbitrul a gestionat greșit situația.
"Îmi dau seama de ce Jimmy nu a văzut latura amuzantă acolo. Îi era greu, nu juca deloc bine. Jimmy s-a plimbat pe lângă masă și părea că se uită la bila albastră. Arbitrul a indicat acea bilă, dar nu era niciun motiv pentru a spune o culoare. Era clar că orice bilă ar fi lovit era cea pe care a intenționat să o facă. Arbitrul a început să râdă și Jimmy a făcut un gest prin care a vrut să spună <Ce se întâmplă? Nu am nevoie de asta acum!>. Arbitrul l-a avertizat pentru asta, dar cred că a fost nepotrivit.", a spus Ronnie.
Openul Iralndei de Nord continuă astăzi, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport (Android și iOS). Ronnie O'Sullivan, Mark Williams, Mark Selby, Neil Robertson, Mark Allen sau Kyren Wilson sunt printre jucătorii de top care vor fi în acțiune la Belfast.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo