Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Judd Trump, în istoria snookerului, după cea mai clară victorie într-o finală a Openului Irlandei de Nord

Nicu Savin

Publicat 29/10/2023 la 23:07 GMT+2

Judd Trumo l-a învins cu 9-3 pe Chris Wakelin în finala Openului Irlandei de Nord. Aceasta a fost cea mai mare diferență de scor înregistrată vreodată în ultimul act al acestei competiții. "Asul din Pachet" a cucerit astfel al 3-lea titlu consecutiv, devenind abia al 5-lea jucător din istorie care se poate mândri cu o asemenea performanță.

Judd Trump, campion la Openul Irlandei de Nord pentru a 4-a oară în carieră

Judd Trump a demonstrat încă o dată că traversează una dintre cele mai bune perioade din carieră. După ce a câștigat English Open și Openul de la Wuhan, englezul și-a adjudecat trofeul și la Openul Irlandei de Nord, după o finală fără istoric împotriva lui Chris Wakelin.
Al 25-lea jucător al lumii a condus cu 1-0 și 2-1, dar din acel moment Trump a preluat frâiele partidei. După prima sesiune conducea cu 6-2, iar în final s-a impus cu 9-3, ceea ce reprezintă cea mai mare diferență de scor din istoria finalelor acestei competiții. Precedentul record fusese stabilit anul trecut, când Mark Allen a trecut cu 9-4 de Zhou Yuelong.

Judd Trump, campion pentru a 4-a oară la Openul Irlandei de Nord

Pentru Judd Trump acesta este al 4-lea trofeu la Openul Irlandei de Nord, record al competiției. "Asul din Pachet" s-a mai impus în 2018, 2019 și 2020, învingându-l de fiecare dată în finală pe Ronnie O'Sullivan cu același scor, 9-7.
Odată triumful de la Belfast, Judd Trump a devenit abia al 5-lea jucător din istorie care câștigă 3 turnee de clasament consecutive. Predecesorii săi în această categorie selectă au fost Ray Reardon, Steve Davis, Stephen Hendry și Ding Junhui, ultimul în 2013.
Victoria de la Openul Irlandei de Nord i-a adus lui Trump un premiu de 80.000 de £. Englezul a ajuns astfel la 300.000 de £ câștigate în decurs de doar o lună. Trump are acum 20 de victorii consecutive în circuit și rămâne de văzut unde se va opri această serie fantastică.
Snookerul mondial va lua pauză săptămâna viitoare, dar acțiunea va reveni pe 5 noiembrie, când va începe International Championship, turneu care se va disputa la Tianjin (China).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo