La finalul meciului cu Kyren Wilson, Anthony McGill a considerat că greșelile sale n-au influențat soarta semifinalei:
"În primul rând, vreau să-l felicit pe Kyren, a jucat minunat. Sincer, nu cred că am comis vreo greșeală în acest meci, care să ducă la înfrângere. M-am bucurat de luptă și am jucat cu o atitudine bună. Dar, în final, trebuie să existe un pierzător, iar astăzi acesta am fost eu.", a declarat McGill.

Opt repetări pentru McGill și o succesiune amețitoare de faulturi

Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
IERI LA 21:46
Anthony McGill a beneficiat de prima șansă în jocul cu numărul 33, însă a pierdut controlul bilei albe fără să fi reușit mai mult de 39 de puncte. Totuși, Wilson nu a reușit să profite de întreaga experiență acumulată în urmă cu doi ani, la precedenta sa prezență în semifinalele de la Crucible, ratând o bilă roșie accesibilă la buzunarul de mijloc și întrerupându-și break-ul după doar 47 de puncte. McGill a echilibrat balanța jocului, însă nu a reușit să gestioneze corect poziționarea la ultima bilă roșie, astfel încât, o dată în plus, cei doi jucători au fost nevoiți să se bazeze pe jocul de siguranță. Mai bine a ieșit Kyren Wilson, care l-a prins pe McGill într-un snooker dificil. Scoțianul a ratat de opt ori atingerea bilei roșii, ajungând de la avantaj de cinci puncte pe tabelă în situația de a nu mai putea câștiga jocul cu cele 35 de puncte disponibile pe masă.
Dramatismul a continuat: Wilson a fost nevoit să execute lovitura la bila roșie, nu a evitat dublul carambol, iar bila albă a ajuns în buzunar.
În cele din urmă, după 20 de minute, ultima bilă roșie a rămas în buza buzunarului de mijloc de parte dreaptă, ambii jucători comițând fault în încercarea de a o împinge în buzunar, după o execuție cu manta inferioară, înainte ca McGill să reușească trimiterea acesteia în buzunar. Scoțianul a rămas însă în snooker la bila verde, iar duelul la siguranță a continuat, dincolo de granița de 50 de minute.
O lovitură norocoasă a lui Kyren Wilson i-a dus bila verde în buzunar, bilă de meci, englezul fiind la un pas de lacrimi când a realizat câtă șansă a avut, dar și reacția de dezamăgire a adversarului său. Cu doar două bile rămase pe masă, roz și neagră, McGill având nevoie de snooker pentru a se mai impune, Wilson a trecut linia de finiș, după ce a trimis bila roz în buzunarul galben, impunându-se cu 17-16 și cu un nou record pentru cele mai multe puncte înregistrate într-un singur joc la Campionatul Mondial: 186 (103 la 83).
  • Kyren Wilson a devenit al 30-lea jucător de snooker ajuns într-o finală de Campionat Mondial.
  • Având în vedere faptul că în semifinala a doua se înfruntă doi englezi, prin victoria lui Kyren Wilson, va fi a 11-a finală sută la sută englezească din "Era Crucible" a Mondialului de Snooker.
Mai jos, video cu jocul decisiv:

CM Snooker: Anthony McGill a comis 8 faulturi consecutive în semifinala cu Kyren Wilson

The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
IERI LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
IERI LA 04:57