Prima rundă din cadrul turneului de la York i-a aliniat la start pe cei mai buni jucători de snooker din lume. Aceștia se vor lupta pentru prestigiosul trofeu, dar și pentru o sumă consistentă în valoare de 170,000 de lire sterline.
Ding Junhui, aflat pe locul al 3-lea în clasamentul mondial, a pierdut surprinzător meciul disputat în prima zi de la Campionatul Regatului Unit contra irlandezului Leo Fernandez, scor, 6-5. Ding începuse mai greu, pierzând primul joc, dar a egalat imediat printr-un un break de 115 puncte, pentru ca apoi să câștige următoarele patru jocuri. Nimeni nu anticipase însă momentul excelent prin care irlandezul clasat pe locul 130 în clasamentul mondial avea să treacă: cinci jocuri câștigate consecutiv - cu break-uri de 62, 74, 66, 80 și 70 de puncte în meciul decisiv.
„Este cel mai bun moment al meu în snooker,” a declarat irlandezul după meci. „La 5-1 mă gândeam la drumul cu trenul spre casă. Am încercat să mă relaxez și să mă bucur de moment,” a încheiat acesta. Traseul lui Fernandez a fost unul scurt în acest sezon la UK Championship, acesta fiind eliminat imediat după marea victorie asupra lui Ding de către thailandezul Noppon Saengkham, scor 6-0.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
ACUM 12 ORE
Deși este fost dublu campion al UK Championship, cu titlurile obținute în 2005 și 2009, Ding este obișnuit cu astfel de eliminări în acest turneu, în trecut fiind eliminat asemănător de jucători ca James Cahill, Adam Duffy sau Jamie Jones.
În alte meciuri disputate în prima rundă la Campionatul Regatului Unit, favoriții au avut meciuri ușoare. Ronnie O’Sullivan a trecut de galezul Jackson Page, scor 6-3, în timp ce Judd Trump și John Higgins i-au învins fără emoții pe Chris Totten și Matthew Bolton.
O altă surpriză de proporții a avut loc în runda a 2-a a turneului, în meciul disputat între Scott Donaldson și Mark Selby, englezul pierzând meciul cu 6-3 în favoarea scoțianului. Deși Selby a pornit bine, câștigând primele două jocuri, Donaldson a revenit excelent și a preluat conducerea după trei câștigate consecutiv. Selby a reușit să egaleze situația în jocul al 6-lea, însă a fost prea puțin, scoțianul câștigând ultimele trei jocuri cu break-uri de 90, 77 și 84 de puncte. Victoria lui Donaldson a fost cu atât mai clară cu cât Selby n-a reușit să puncteze deloc în acestea.
Pe de altă parte, Judd Trump, un jucător aflat în mare formă după traseul bun pe care l-a avut la Shanghai, a trecut fără drept de apel de un alt englez, Chris Wakelin. Ronnie O’Sullivan își continuă și el drumul către fazele superioare ale turneului de la York, trecând în runda a doua de cipriotul Michael Georgiou cu scorul de 6-1. O’Sullivan îl va întâlni pe Michael White în runda a 3-a.
De remarcat că turul 3 promite unul dintre cele mai interesante meciuri de până acum: Yan Bingato îl înfruntă pe John Higgins. În turul al doilea, Higgins a trecut de Cao Yupeng, în timp ce Bingtao n-a avut probleme contra lui Ben Woollaston (6-1).
Tot în turul al doilea, Mark King a ratat șansa de a produce primul său break maxim al carierei, nereușind să bage penultima bilă din drumul său spre 147 de puncte în buzunar. Englezul a câștigat însă meciul său cu Mike Dunn, scor 6-4.
Rămâi alături de Eurosport cu transmisiuni zilnice de la UK Championship și vezi cine va ridica trofeul.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
IERI LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
IERI LA 04:57