Câteva surprize s-au înregistrat deja la Open-ul Nord Irlandez, unde Ronnie O’Sullivan a fost eliminat, ratând astfel șansa de a accede în faza sferturilor de finală. Alături de el, alte nume importante ca Neil Robertson, Mark Allen, John Higgins sau Mark King – câștigătorul de anul trecut – au ratat de asemenea prezența în fazele superioare ale turneului.
O’Sullivan, unul dintre marii favoriți la câștigarea Openul-ui Irlandei de Nord, a fost eliminat de conaționalul său, Elliot Slessor, scor 4-1, după o partidă în care campionul de la Shanghai a lăsat să creadă că poate reveni, asta după ce l-a egalat pe adversarul său în jocul al doilea. Puțin cunoscutul tânăr de 23 de ani a jucat însă un snooker excelent și a câștigat următoarele trei jocuri cu break-uri de 66, 61 și 70 de puncte. Singurul lucru pozitiv din această eliminare poate fi faptul că O’Sullivan are timp pentru a se pregăti în vederea următorului turneu de snooker, cel de la York.
Un alt nume important care va lipsi în sferturile de finală de la Belfast este Neil Robertson. Australianul care declara înainte de începutul turneului că vrea să urce în clasamentul mondial, a fost eliminat de un alt britanic, Robert Milkins.
German Masters
Judd Trump a intrat în scenă la Mastersul German cu un break superb, de peste 100 de puncte
ACUM O ZI
Disputa dintre cei doi a început cu un prim joc câștigat de australian printr-un break de 104 puncte, Milkins egalând în jocul al doilea, ca apoi Robertson să treacă din nou la conducere. Britanicul a întors scorul, reușind să-și adjudece jocurile 4 și 5 cu break-uri de 66 și 88 de puncte. Robertson a forțat în jocul al 6-lea pe care a reușit să-l câștige și a dus meciul dintre cei doi în decisiv, unde victoria i-a revenit până la urmă lui Milkins.
Alte surprize înregistrate până acum la Open-ul Irlandei de Nord sunt eliminarea lui Allen de către chinezul Tian Pengfei, scor 4-3, sau înfrângerea suferită de un alt favorit, locul 3 mondial Higgins, în fața lui Gary Wilson. King, câștigătorul de anul trecut al turneului, a fost și el eliminat din competiție de către unul dintre jucătorii asiatici aflați într-o formă bună, Yan Bingtato, care l-a învins pe englez cu scorul de 4-1.
Astfel, sferturile de finală aliniază patru jucători chinezi, trei englezi și un galez, dintre care ultimul este cel mai cunoscut și a devenit favorit la câștigarea turneului. Este vorba despre Mark Williams, care-l întâlnește pe Mike Dunn. Li Yuan joacă împotriva lui Elliot Slessor, Yan Bingtao îl înfruntă pe Robert Milkins, iar partida dintre chinezii Tian Pengfei și Lu Haotian completează cele patru meciuri de azi.

Fii alături de Eurosport și află cine va ajunge în finala Open-ului Nord Irlandez, de la Belfast, de duminică!
German Masters
Shaun Murphy, debut cu dreptul la Mastersul German! "Magicianul" a trecut în decisiv de Kurt Maflin
ACUM O ZI
European Masters
Ronnie O'Sullivan nu va participa la Mastersul Turciei din rațiuni financiare! Ce pretenții avea
IERI LA 17:10