Turneul de la Glasgow i-a găsit prezenți pe unii dintre cei mai buni jucători de snooker ai lumii, în frunte cu proaspătul campion de la UK Championship, Roonie O’Sullivan. Alte nume importante au trecut fără probleme în runda secundă, însă am avut parte si de o surpriză, eliminarea lui Shaun Murphy încă din primul act.
Finalistul de la UK Championship de acum patru zile, Shaun Murphy, a fost eliminat încă de la începutul turneului de către galezul Daniel Wells, scor 4-3, fiind prima surpriză înregistrată la Openul Scoției. Murphy probabil resimte oboseala de la precedentul turneu, unde a arătat o formă foarte bună. Partida disputată de englez contra lui Wells s-a dovedit a fi una spectaculoasă, el să conducă cu 3-2 după ce Wells dusese scorul la 2-1. În final, acesta a obținut victoria în jocul decisiv, scor 4-3.
Alte surprize din primul tur la Openul Scoției, ar putea fi eliminările lui Mark Allen sau Mark King, aceștia fiind învinși de Ben Woolaston, respectiv Zhang Anda. Cei doi din urmă se vor întâlni în turul al doilea, în timp ce Judd Trump îl va întâlni pe Sam Craigie, O’Sullivan va juca împotriva lui Robert Milkins, iar John Higgins va da piept cu Christofer Keogan.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
ACUM 19 ORE
De precizat este că numărul 1 mondial, Mark Selby, nu a luat parte la acest turneu, fiind cea mai mare absență de pe tablou. În schimb, câștigătorul de anul trecut al turneului, Marco Fu, a trecut lejer de Duane Jones, scor 4-0.
Premiile totale pentru Openul Scoției depășesc suma de 350,000 de lire, câștigătorul turneului fiind premiat cu 70,000 de lire.
Urmărește Openul Scoției în direct pe canalele Eurosport și află cine va deveni campion la Glasgow pe 17 decembrie.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
IERI LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
IERI LA 04:57