Superba zi a semifinalelor de la Crucible, încheiată cu două jocuri decisive, a produs și o controversă majoră. Mark Selby a provocat polemica la interviuri, după ce Ronnie O’Sullivan a jucat ciudat, foarte puternic, în momentul în care s-a găsit în poziție de snooker, refuzând practic să se lase târât într-un joc interminabil de siguranță și asumându-și probabilitatea de a pierde un joc crucial, care l-a și dus de altfel pe Selby la un singur frame distanță de câștigarea meciului.
Practic, după o primă sesiune dominată de Ronnie, Selby s-a aflat la conducerea meciului din startul sesiunii a doua, după jocul al 11-lea, iar O’Sullivan nu a mai ajuns în față pe tabelă decât la finalul jocului decisiv, după ce se mai înregistraseră două egalități (13-13 și 16-16). Imediat după încheierea semifinalei, Mark Selby a declarat că a simțit la masă că maniera de joc a lui Ronnie O’Sullivan a fost o dovadă de "lipsă de respect".

Răspuns acid al lui O’Sullivan la acuzațiile lui Selby

Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
Previzibil, Ronnie O’Sullivan s-a apărat în stitlul caracteristic, acid și bombastic. "Vrei să lovești cât de tare poți, în speranța că vei avea noroc, pentru că altfel riști să cedezi și 40 de puncte (n.r. – din faulturi). Nu e vina mea, regula cu ‘fault și ratare’ e de vină. Dacă aș fi fost la fel de bun ca Mark Selby la a ieși din poziții de snooker, poate că aș fi putut să scot bilele în condiții de siguranță. N-am idee de ce s-a supărat. Presupun că e doar puțin afectat de înfrângere, pentru că tocmai a pierdut o semifinală de Campionat Mondial. Asta înțeleg", a declarat O’Sullivan, la microfonul Eurosport.
La rândul său, expertul Eurosport Jimmy White a explicat că, tactic, Ronnie O’Sullivan a gestionat perfect momentul, evitând să intre în cursa întinsă de Mark Selby, redutabil la acest aspect al jocului și un maestru al frame-urilor încâlcite. Sextuplul finalist de la Crucible a mai spus și că O’Sullivan a fugit tot meciul de situațiile care i-ar fi putut aduce un avantaj mental adversarului său, un lucru pe care însă îl face orice sportiv. Totuși, Jimmy White a recunoscut că înțelege și de ce Mark Selby ar fi putut simți că deciziile lui Ronnie sunt un fel de lipsă de respect.
  • Ronnie O'Sullivan a obținut, vineri, a 19-a victorie a carierei în fața lui Mark Selby, acesta din urmă având doar 10 victorii (toate în faze superioare ale tablourilor de concurs: 5 finale, 3 semifinale și 2 sferturi de finală).
  • Finala ediției 2020 a Campionatului Mondial de Snookerâ, Ronnie O'Sullivan - Kyren Wilson, începe sâmbătă, de la ora 15.30, având un maxim posibil de 35 de jocuri. Contrar tradiției, finala se va încheia duminică seara, însă vestea bună este că vor exista spectatori în tribune.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15