Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan vrea premii mai mari pentru break-ul maxim! Momentul în care a refuzat să facă un 147

Dani Morar

Actualizat 20/02/2024 la 10:00 GMT+2

Ronnie O'Sullivan va debuta azi la Players Championship împotriva lui Zhou Yuelong. Înainte de startul turneului, septuplul campion mondial a vorbit despre breakurile maxime din snooker și cere creșterea premiilor pentru această performanță, astfel încât jucătorii să fie mai motivați pentru a realiza acest lucru.

Ronnie O'Sullivan

Credit imagine: Getty Images

Ronnie O'Sullivan a vorbit despre premiile pe care jucătorii le primesc în cazul unui break maxim. "Racheta" dorește recompese mai mari pentru cei care reușesc un 147, în condițiile în care nu sunt nici 200 de reușite de acest gen în snooker.
Gary Wilson a realizat al 199-lea break maxim din istoria acestui sport, pe parcursul Welsh Open. Wilson trecea în semifinale de John Higgins și câștiga finala cu Martin O’Donnell cu scorul de 9-4.
Într-un interviu acordat recent, O'Sullivan a fost întrebat despre îmbunătățirea recordului legat de cele mai multe breakuri maxime din istorie. El are cele mai multe 147-uri (15), fiind urmat de John Higgins, cu 12 reușite.
Ronnie spune că probabil va mai izbuti câteva breakuri maxime până se va retrage, însă cere organizatorilor de turnee să mărească premiile pentru astfel de reușite. Trebuie menționat faptul că Gary Wilson a fost recompensat cu doar 5000 de lire sterline pentru breakul maxim de la Welsh Open.
"Recunosc, aș vrea să mai reușesc încă 5 sau 6, dar am cam renunțat acum mult timp. Probabil aș fi mai motivat dacă directorii și organizatorii ar mări premiile în bani. (n.r. Dacă ar pune un premiu de 147.000 de lire sterline, te-ar motiva să încerci iar breakul maxim?) Daa.", a declarat Ronnie pentru The Sun.

Ronnie O'Sullivan a refuzat să facă breakul maxim în 2016

În 2016, Ronnie a spus că premiul "prea mic", așa că a refuzat să încerce un break maxim și s-a mulțumit cu un 146 la ediția Welsh Open din acel an.
"Puteam să încerc să lovesc la bila neagră și posibil să reușesc un 147. Dar știam că premiul este de doar 10.000 de lire și am considerat că este puțin prea mic. Să reușești un break maxim este o performanță masivă, iar dacă ne plătesc doar cu 10.000 nu cred că merită. Odată ce acel premiu va crește, voi încerca breakul maxim", spunea Ronnie la acea vreme.
Cel mai mare premiu pentru breakul maxim se oferă la Campionatul Mondial, unde cel care reușește asta primește 40.000 de lire.
În această săptămână are loc Players Championship, cu cei mai buni 16 jucători ai lumii, două partide disputându-se deja în cursul zilei de luni.
Players Championship – Tablou
  • Judd Trump (1) v Chris Wakelin (16) 6-2
  • Tom Ford (8) v Ali Carter (9)
  • Mark Williams (5) v Mark Allen (12)
  • Gary Wilson (4) v Hossen Vafaei (13)
  • Zhang Anda (3) v Noppon Saengkham (14)
  • Ding Junhui (6) v John Higgins (11) 4-6
  • Barry Hawkins (7) v Mark Selby (10)
  • Ronnie O'Sullivan (2) v Zhou Yuelong (15)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo