Judd Trump a reușit duminică seară să câștige Openul Gibraltarului, fiind al 6-lea turneu de clasament câștigat de liderul mondial în acest sezon, record absolut în istoria snooker-ului. Trump poate să-și îmbunătățească recordul foarte rapid - marți, 17 martie, începe Tour Championship.
Tour Championship are loc în Țara Galilor și vor lua startul primii 8 jucători din clasamentul pe ultimul an. Victoria lui Trump cu 4-3 în fața lui Kyren Wilson a făcut ca acesta din urmă să rateze calificarea la ultimul turneu din Seria Coral.
Tabloul pentru Tour Championship a fost alcătuit pe baza clasamentului și încă din sferturi va avea loc reeditarea finalei Campionatului Mondial din urmă cu 10 luni, duelul dintre Judd Trump și John Higgins!
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
  • Judd Trump (1) vs John Higgins (8) - miercuri
  • Ding Junhui (5) vs Neil Robertson (4) - marți și miercuri
  • Mark Selby (3) vs Yan Bingtao (6) - marți și miercuri
  • Mark Allen (7) vs Shaun Murphy (2) - marți

Tour Championship - cei mai buni în ultimul an

Judd Trump și John Higgins s-au mai întâlnit de 3 ori de la finala de la Crucible, în fiecare dintre aceste meciuri câștigător fiind Trump. În partea de sus a tabloului este și Neil Robertson, cel căruia Trump i-a "suflat" în extremis bonusul de 150.000 de lire în urma victoriei din Gibraltar. Robertson îl va întâlni în sferturi pe campionul de la UK Championship, Ding Junhui.
Câștigător la Openul Englez și cel Scoțian, Mark Selby se va duel în sferturi cu Yan Bingtao, cel pe care l-a mai întâlnit doar 2 ori iar scorul la rezultatele directe e 1-1. În timp ce tot în partea de jos a tabloului va fi și duelul dintre Mark Allen și Shaun Murphy, englezul dominând ultimele meciuri directe: 6-2 la Players Championship și victorie cu 10-3 pentru Murphy la Shanghai în acest sezon.
Campionul de anul trecut este Ronnie O'Sullivan, cel care însă nu s-a calificat pentru această ediție. El l-a învins în 2019 pe Neil Robertson cu 13-11 în marea finală și a câștigat premiul de 150.000 de lire. Premiile totale pentru turneu sunt de 375.000 de lire.
Sferturile de finală de la Tour Championship se joacă în sistemul cel mai bun din 19, semifinalele în sistemul cel mai bun din 21, în timp ce marea finală se joacă în format cel mai bun din 25, sau primul la 13.

Amenințarea coronavirus pentru snooker

Dacă o sumedenie de alte sporturi și-au anulat turneele și competițiile, în snooker s-a continuat. În prima zi la Openul Gibraltarului a existat o limită de 100 de persoane care să intre în arenă, pentru ca ultimele 2 zile să se desfășoare fără spectatori.
Dacă Tour Championship sigur va avea loc, nu același lucru se poate spune despre Campionatul Mondial. Președintele World Snooker, Barry Hearn, spune că turneul de la Crucible e posibil să nu poată fi mutat în altă lună.
Este posibil să nu poată fi rearanjat Campionatul Mondial cu televiziunile și arenele. Avem nevoie de o directivă din partea Guvernului bazată pe sfaturile specialiștilor. Apoi vom avea 3 opțiuni - anulare, amânare sau continuare după regulile guvernamentale. Timpul ne va spune
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57