Intrat în sesiunea decisivă cu avantaj de 13-11, Kyren Wilson și-a mărit avansul la trei lungimi, câștigând jocul inaugural de vineri. McGill a dominat însă mai departe repriza, câștigând trei jocuri la rând până la pauză – ultimul dintre ele cu un superb break de 122 de puncte, prin care i-a transmis un avertisment apăsat englezului de pe locul opt în clasamentul mondial și prin care a dus scorul general la 14-14.
Din păcate, la ultima revenire de la cabine a meciului, scoțianul a avut o doză de neșansă la spargerea pachetului de bile, trimițând odată cu bila albastră și o bilă roșie în buzunar. Wilson a profitat, revenind la conducere, 15-14, printr-un break de 82 de puncte, însă nici această oportunitate ratată nu l-a îngenunchiat pe McGill, care irosise un avantaj consistent construit în prima sesiune a semifinalei (6-2). Scoțianul în vârstă de 29 de ani a răspuns cu alte două jocuri câștigate, un break de 98 de puncte lăsându-l la un joc distanță de calificarea în finală (16-15).

Emoții pentru jocul decisiv

British Open
Jack Lisowski a închis meciul cu Lu Ning cu un break impresionant. Duel de 5 stele în optimi
ACUM 19 ORE
Jocul cu numărul 32 a fost refăcut, după ce majoritatea bilelor roșii fuseseră trimise către jumătatea inferioară a mesei, iar șanse au existat de ambele părți.
Cu doar 48 de puncte înscrise pe tabelă, Wilson a lăsat în cele din urmă bila roz pe buzunar, după o lovitură grea, însă și McGill s-a încurcat, ratând milimetric ultimele două bile roșii rămase pe masă, pe care ar fi avut nevoie să le dezvolte. Momentul decisiv al jocului s-a consumat în clipa în care McGill, aflat în snooker la ultima bilă roșie, a trimis bila roșie pe marginea buzunarului superior stâng, lăsându-i o poziție ușoară lui Wilson, care a închis masa, trimițând semifinala în joc decisiv (16-16).

Opt repetări pentru McGill și o succesiune amețitoare de faulturi

Anthony McGill a beneficiat de prima șansă în jocul cu numărul 33, însă a pierdut controlul bilei albe fără să fi reușit mai mult de 39 de puncte. Totuși, Wilson nu a reușit să profite de întreaga experiență acumulată în urmă cu doi ani, la precedenta sa prezență în semifinalele de la Crucible, ratând o bilă roșie accesibilă la buzunarul de mijloc și întrerupându-și break-ul după doar 47 de puncte. McGill a echilibrat balanța jocului, însă nu a reușit să gestioneze corect poziționarea la ultima bilă roșie, astfel încât, o dată în plus, cei doi jucători au fost nevoiți să se bazeze pe jocul de siguranță. Mai bine a ieșit Kyren Wilson, care l-a prins pe McGill într-un snooker dificil. Scoțianul a ratat de opt ori atingerea bilei roșii, ajungând de la avantaj de cinci puncte pe tabelă în situația de a nu mai putea câștiga jocul cu cele 35 de puncte disponibile pe masă.
Dramatismul a continuat: Wilson a fost nevoit să execute lovitura la bila roșie, nu a evitat dublul carambol, iar bila albă a ajuns în buzunar.
În cele din urmă, după 20 de minute, ultima bilă roșie a rămas în buza buzunarului de mijloc de parte dreaptă, ambii jucători comițând fault în încercarea de a o împinge în buzunar, după o execuție cu manta inferioară, înainte ca McGill să reușească trimiterea acesteia în buzunar. Scoțianul a rămas însă în snooker la bila verde, iar duelul la siguranță a continuat, dincolo de granița de 50 de minute.
O lovitură norocoasă a lui Kyren Wilson i-a dus bila verde în buzunar, bilă de meci, englezul fiind la un pas de lacrimi când a realizat câtă șansă a avut, dar și reacția de dezamăgire a adversarului său. Cu doar două bile rămase pe masă, roz și neagră, McGill având nevoie de snooker pentru a se mai impune, Wilson a trecut linia de finiș, după ce a trimis bila roz în buzunarul galben, impunându-se cu 17-16 și cu un nou record pentru cele mai multe puncte înregistrate într-un singur joc la Campionatul Mondial: 186 (103 la 83).
  • Kyren Wilson a devenit al 30-lea jucător de snooker ajuns într-o finală de Campionat Mondial.
  • Având în vedere faptul că în semifinala a doua se înfruntă doi englezi, prin victoria lui Kyren Wilson, va fi a 11-a finală sută la sută englezească din "Era Crucible" a Mondialului de Snooker.
Mai jos, video cu frame-ul decisiv:

CM Snooker: Anthony McGill a comis 8 faulturi consecutive în semifinala cu Kyren Wilson

Snooker
Ronnie O'Sullivan, o nouă înțepătură pentru Selby: "Nu l-am văzut niciodată ca pe un adevărat rival"
ACUM 20 ORE
Snooker
Mark Allen, lovitura anului! A scăpat cu 5 mante dintr-un snooker imposibil
ACUM O ZI