Am avut la start 57 de jucători din România, dar nu numai, iar pe parcursul celor patru zile de concurs am avut parte de meciuri extrem de interesante, dramatice pe alocuri, în cadrul cărora au fost realizate peste 45 de break-uri de +30 de puncte, dintre care șapte au fost de +50 de puncte.
Toate rezultatele si break-urile realizate pot fi regasite pe site-ul oficial RST: www.snookerbucuresti.ro.
Duminică, 13 Martie, a fost ziua finală a concursului, fiind cea rezervată sferturilor de finală, semi-finalelor și finalei. În sferturi au ajuns primii opt jucători din Clasamentul General și astfel meciurile au fost de o intensitate aparte.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
ACUM 3 ORE
Primii doi favoriți Rareș Sinca (Slatina) și Mădălin Gal (Brașov) au reușit să se impună, însă nu fără emoții, Alex Florescu (Craiova) și Mario Păun (Caracal) reușind să le pună mari probleme. Prima surpriză din punct de vedere al Clasamentului General a apărut la meciul lui Paul Croitoru (București), acolo unde Ștefan Ilinca (Craiova) s-a impus cu scorul de 3-1. In ultimul sfert de finală, Eduard Riti (Sfântu Gheorghe) a reușit să se impună în fața lui Cosmin Postole (Piatra Neamț) tot cu scorul de 3-1. Semi-finalele au fost și mai interesante, ambele fiind decise în joc decisiv, Rareș învingându-l pe Eduard și Ștefan pe Mădălin.
https://i.eurosport.com/2022/03/17/3339457.jpg

Rareș Sinca, vechiul și noul campion de la RST Masters

Finală disputată în sistem cel mai bun din șapte jocuri, a fost cu siguranță cel mai dramatic meci al competiției. Rares a început în forță și și-a adjudecat primele 2 frame-uri foarte rapid și când se pregătea sa îl câștige și pe cel de-al treilea, Ștefan a revenit fantastic din bariera snooker-elor. De aici, timp de aproximativ o oră Stefan a condus partida, reușind să triumfe și în următoarele 2 frame-uri. Și când toată lumea se aștepta ca craioveanul să își adjudece primul său trofeu Masters, Rareș a reușit să își aducă la masa de snooker cel mai bun joc al său și să câștige ultimele două frame-uri și astfel cel de-al treilea titlu de Masters, performanță unică la acest moment în snooker-ul românesc.
După aproximativ nouă ore de snooker, dar fericit la finalul zilei, Rareș ne-a acordat câteva cuvinte: "În primul rând, vreau să îl felicit pe Ștefan, a jucat fantastic, se află într-o formă foarte bună și sunt convins că va câștiga pe viitor un trofeu aici la Masters.
Astăzi a fost probabil una dintre cele mai grele zi din cariera mea de jucător, am avut trei meciuri extrem de intense și sunt foarte fericit că am reușit să câștig încă o dată un trofeu așa important.
Vreau ca acest turneu să îl dedic bunicului meu, care din păcate, de puțin timp nu mai este printre noi, cel care iubea foarte mult acest sport și cu care discutam de fiecare dată de Judd Trump, favoritul lui din circuitul profesionist.
În final, aș vrea să le multumesc încă o dată tuturor celor care sunt alături de RST, plecând de la directorul de turneu, arbitrii, comentatori, membri echipei tehnice de transmisie și foarte mulți alți voluntari fără de care nu am fi putut realiza acest eveniment!".

Care este următoarea competiție în calendarul RST 2022?

Următorul turneu din calendarul competițional de seniori va fi RST Grand Prix II. Acesta va avea loc în perioada 08 -10 Aprilie la clubul de snooker RST. Detaliile despre eveniment pot fi găsite pe site-ul oficial al clubului de snooker www.snookerbucuresti.ro.
"Până la proxima întâlnire cu snooker-ul de calitate, să sperăm la vremuri mai bune" - Marius Ancuța
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15