Rareș Sinca a reușit să se impună în finala disputată împotriva bunului său prieten Paul Croitoru cu scorul de 3-1.
Calitatea meciurilor disputate la prima ediție a Home of Snooker Cup a fost una foarte bună, jucătoriireușind 35 de break-uri de peste 30 de puncte, dintre care opt de peste 50 de puncte. Cel mai mare break al competiției a fost realizat de Mario Păun (77 de puncte).
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
ACUM 13 ORE

Rareș Sinca, campionul primei ediții a turneului Home of Snooker Cup

Totodată, la finalul acestei competiții suma strânsă din taxele de participare și din donațiile au fostredirecționate către asociația SOS Satele Copiilor, o organizație neguvernamentală care are misiuneade a oferi o familie copiilor care au rămas fără sprijinul parental și de a-i susține și proteja pe cei careriscă să-l piardă.
Important de menționat este și faptul că, în urma acestui turneu caritabil, peste 15 jucători noi auintrat în circuitul de snooker din România.
https://i.eurosport.com/2021/11/26/3260503.jpg
"În primul rând vreau să le mulțumesc prietenilor de la Eurosport pentru tot sprijinul acordat snookerului din România și lui Lucian Sănmărtean. În al doilea rând pot spune că sunt extrem de fericit pentru faptul că prin acest turneu reușim să ajutăm copii, care nu au avut șansa de a avea o viață mai bună și fericită. Îi îndemn pe această cale pe toți iubitorii de snooker să sprijine asociația SOS Satele Copiilor în măsura în care pot, și atât cât îi lasă inima. Orice este puțin pentru noi, pentru ei este un necesar important. Toate detaliile despre cum pot face acest lucru se găsesc pe site-ul nostru www.snookerbucuresti.ro sau pe www.sos-satelecopiilor.ro
Revenind la acest turneu, vreau să mulțumesc tuturor voluntarilor fără de care nu am fi avut o competiție la fel de frumoasă și aici îi menționez pe Narcis Sofrone (director de turneu), Bogdan Gamaleț (arbitru și ofițer de presă RST), Ionel Barna și Dragoș Marcu (comentatori), Horia Cîmpeanu (manager departament tehnic transmisie RST).În încheiere, vă doresc tuturor sărbători fericite alături de cei dragi și să ne revedem cu bine în 2022", a declarat Rareș la interviul după finala disputată.

Ce urmează în snooker-ul din România?

Ne aflăm la finalul anului 2021, așadar toți iubitorii de snooker, ce doresc să afle detalii desprecompetițiile ce urmează a fi organizate în anul 2022, sunt rugați sa acceseze site-ul oficial al clubuluide snooker RST www.snookerbucuresti.ro, unde cât de curând se va publica calendarul competițional. Una dintre suprize este că la anul vom avea și un calendar dedicat juniorilor.
Până la proxima întâlnire cu snooker-ul de calitate, să sperăm la vremuri mai bune
Marius Ancuța
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
IERI LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
IERI LA 04:57