Judd Trump nu a reușit să recupereze handicapul de luni și a fost eliminat de Kyren Wilson în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Snooker. Astfel, nici Judd nu reușește să rupă celebrul "blestem de la Crucible", conform căruia niciun jucător care devine pentru prima dată campion mondial nu reușește să își apere titlul în anul imediat următor.
La finalul meciului, Trump a mărturisit că principalul favorit să câștige Campionatul Mondial, din perspectiva lui, este chiar Kyren Wilson:
"Dacă Kyren va juca așa în continuare, va fi foarte greu de oprit. Este pariul meu pentru câștigarea Campionatului Mondial. Ar fi excelent pentru snooker dacă va exista cineva de vârsta mea împotriva căruia să concurez în următorii 10-15 ani. A făcut un pas înainte față de ultima noastră întâlnire. Acum este rândul meu să apăs mai tare accelerația și să ajung la nivelul său.", a spus Judd Trump, la finalul meciului cu Kyren Wilson.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56

Kyren Wilson, a doua oară în semifinale la Crucible

Wilson a început sesiunea decisivă de astăzi cu un avantaj liniștitor (10-6) , dar a câștigat primul joc cu un break de 72 de puncte. Wilson a răspuns imediat cu un break de 94 de puncte pentru 11-7, apropiindu-se la numai 2 jocuri distanță de victorie.
Fiind cu cuțitul la os, campionul mondial a părut că poate întoarce soarta meciului și a câștigat 2 frame-uri consecutive, cu un break de peste 100 și un altul de 70 de puncte, intrând la pauză cu un handicap de numai 2 jocuri.
Revenirea a fost și mai aproape în jocul 21, când Trump a avut șansă să se apropie la un singur frame de adversar, dar nu a profitat, iar Wilson a închis jocul, distanțându-se la 12-9. În ultimul joc, Trump a ratat o lovitură de distanță, iar apoi Wilson a venit la masă și și-a încununat evoluția cu un break de peste 100 de puncte (singurul al său din meci), calificându-se în semifinale după un 13-9 absolut meritat.
Wilson rămâne astfel unul dintre cei mai incomozi adversari pentru Trump (8-5 la meciuri directe) și se califică pentrua adoua oară în carieră în semifinale la Crucible. Prima dată a izbutit acest lucru acum 2 ani, când era învins în penultimul act de John Higgins cu 17-13.
Judd Trump ratează astfel șansa de a intra în istoria snooker-ului ca primul jucător care își apără titlul mondial după ce l-a câștigat prima dată. De asemenea, Trump a mai ratat doborârea unui record din cauza evoluției destul de șterse de la acest campionat mondial. Englezul era mare favorit să doboare recordul de break-uri de peste 100 de puncte dintr-un sezon, deținut de Neil Robertson (103 "centuries" în sezonul 2013-2014), dar s-a oprit la 102 astfel de reușite.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15