Înainte de Campionatul Mondial de snooker, Ronnie O'Sullivan, cel mai talentat jucător din istorie, a acordat un amplu interviu pentru Eurosport, în care a abordat şi subiecte care nu au fost dezbătute prea mult, de-a lungul anilor.
Întrebat care au fost idolii săi în lumea sportului, Ronnie a vorbit despre geniul lui Gascoigne, al lui Senna, dar şi despre modul în care Joe Davis a pus umărul la popularizarea snookerului, fiind un adevărat pionier.
Cu toate că este fan Arsenal, O'Sullivan s-a declarat îndrăgostit de magia lui Paul Gascoigne, un fotbalist enorm, care cu siguranţă putea să obţină mult mai multe trofee. "Gazza" a îmbrăcat preţ de 4 ani tricoul marii rivale a "tunarilor", Spurs, iar un gol în poarta lui Seaman i-a rămas întipărit în memorie lui Ronnie, mai ales că acea semifinală de FA Cup a fost şi primul meci la care a mers vreodată "Racheta".
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
"Primul eveniment sportiv live la care am fost a fost acea semifinală de FA Cup cu Arsenal, în care "Gazza" a înscris din lovitură liberă. L-a învins pe David Seaman de la 30 de metri. Eram chiar în spatele porţii şi ţin minte că am zis "WOW, extraordinar, ce gol!". "Gazza" a jucat incredibil în acel meci", şi-a început Ronnie incursiunea în trecut.
Golul lui Gascoigne contra lui Arsenal
CITEŞTE ŞI:
MARELE PARIU AL LUI RONNIE O'SULLIVAN ÎNAINTE DE MONDIAL: "PUȘTIUL ĂSTA E DEJA MAI BUN DECÂT MINE"

Ronnie O'Sullivan, vrăjit de Ayrton Senna şi Joe Davis

Mare amator de Formula 1, Ronnie O'Sullivan a fost în adolescenţă mare fan Ayrton Senna, regretatul pilot brazilian care şi-a găsit sfârşitul în 1994, la doar 34 de ani, la Imola.
Triplu campion mondial, Senna era un artist la volan, asumându-şi multe riscuri în depăşirile făcute, exact cum face şi Ronnie la masa de snooker. Diferenţa e că sud-americanul îşi risca viaţa, în timp ce marele campion britanic riscă doar să piardă un frame sau o partidă.
"L-am iubit pe Ayrton Senna, o adevărată legendă. Un pilor minunat, încă îi simţim cu toţii lipsa. A adus atât de mult în Formula 1 şi în sport. Şi ca om, din ce am citit ulterior, a fost extraordinar", a mai spus "expresul din Essex".
Deşi a fost o perioadă antrenat de legendarul Ray Reardon şi a avut ocazia în copilărie să îl urmărească pe "uraganul" Alex Higgind, poate singurul jucător care se apropia de spectacolul oferit în zilele noastre de "Rachetă", din lumea snookerului Ronnie are un alt favorit.
O'Sullivan e fascinat de Joe Davis, englezul care a marcat anii 20-30 în snooker. Primul om din istorie care a reuşit breakul maxim într-o competiţie oficială, Joe Davis a câştigat Campionatul Mondial între anii 1927 şi 1940, pentru ca după al doilea Război Mondial, în 1946 să mai cucerească un titlu.
"L-aş alege pe Joe Davis, a fost o legendă la vremea lui. Sunt convins că oricine a performat la cel mai înalt nivel în era lui e capabil să se adapteze în orice altă perioadă. Mi-ar plăcea enorm să joc un meci cu Joe Davis. Cred că şi fără să facă corecţiile necesare, fără adaptare, ar fi în stare să facă un meci bun cu oricine din zilele noastre", a mai spus O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan va fi cap de serie numărul doi la tragerea la sorți pentru Campionatul Mondial, însă va ajunge la Crucible din postura de lider mondial, după ce l-a depășit pe Selby. Este pentru prima oară din 2019 până în prezent când "Racheta" va ocupa prima poziție în ierarhie.
Campionatul Mondial este în direct pe Eurosport, în perioada 16 aprilie - 2 mai.
Turneul ATP Masters 1000 de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player!
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15