Ajuns la 43 de ani, Ronnie se află într-o formă fantastică, triumfând pentru a treia oară consecutiv la turneul de la Shanghai, după o finală palpitantă cu Shaun Murphy, terminată cu scorul de 11-9.
Acum, "Racheta" s-a întors în Essex, unde se va pregăti pentru viitoarele turnee, și a ținut să facă o promisiune specială fanilor săi. Cel mai spectaculos jucător din toate timpurile - alături, poate, de Alex Higgins -, Ronnie a promis că va face la antrenament un break maxim cu stânga.

Ronnie O'Sullivan, omul record

Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
ACUM 14 ORE
A reușit să închidă masa, introducând după fiecare bilă roșie pe cea neagră, de 15 ori deja, un record în materie. Al doilea clasat într-un astfel de clasament e legendarul Stephen Hendry, septuplul campion mondial (record absolut) reușindă să ajungă la 147 de "doar" 11 ori. Totuși, să ajungi la 147 e extrem de greu, foști campioni mondiali, precum Terry Griffiths, nereușind asta în toată cariera, într-un meci oficial.
Ambidextru, O'Sullivan evoluează la cel mai înalt nivel și cu mâna stângă, chiar dacă în general preferă să joace folosindu-și dreapta. Acum, e în fața unei provocări, dar nu are vreo emoție că nu va reuși. Asta deși până acum nu a ajuns la 147 doar cu mâna stângă.
"Odată ce voi ajunge acasă săptămâna viitoare, o să postez niște videouri cu mine încercând să fac breakul maxim doar cu mâna stângă. Ar trebui să fie amuzant", a scris Ronnie pe twitter, pentru ca apoi să revină cu o completare: "Voi reuși într-un final să ajung la 147 doar cu stânga, s-ar putea să îmi ia o săptămână, dar cu siguranță voi face breakul maxim. O să urc mai multe videouri cu tentativele, până când reușesc".
Inițiativa "Expresului din Essex" a fost salutată de întreaga comunitate de snooker, fanii fiind extrem de nerăbdători să îl vadă pe cvintuplul campion mondial în acțiune. Cel mai amuzant comentariu lăsat de un fan al lui indică clar cât de iubit și de apreciat e jucătorul englez. "Sunt convins că ai putea să faci breakul maxim și fără mâini. Ești GOAT (n.r.greatest of all time)", i-a scris un suporter pe twitter.
1017 breakuri de peste 100 de puncte a reușit Ronnie în formidabila sa carieră, record absolut.
5 minute și 8 secunde a durat cel mai rapid break de 147 de puncte al lui Ronnie O'Sullivan (record care cu greu va fi doborât vreodată).
Snooker
Interviu cu David Goajgă, o mare speranță a snookerului din România
ACUM 15 ORE
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46