Ronnie O'Sullivan este în continuare printre cei mai buni jucători din lume. Englezul a câștigat un turneu în acest sezon, World Grand Prix, și a jucat finala la European Masters, pierdută zilele trecute în fața chinezului Fan Zhengyi.
Ronnie mai are și două prezențe în semifinalele unor turnee importante în această stagiune, la English Open și Scottish Open, astfel că este printre favoriții la câștigareaviitoare ediții a Campionatului Mondial. Totuși, "Racheta" a făcut o declarație ciudată după ce s-a calificat fără probleme pe tabloul principal de la Welsh Open, admițând că ar putea lua în calcul să nu participe la Campionatul Mondial din acest an.
O'Sullivan a insistat că pentru el snookerul este un business de mai mulți ani și a dat de înțeles că o ofertă financiară consistentă l-ar putea determina să spună pas turneului de la Crucible și să joace, eventual, în acea perioadă la un turneu demonstrativ.
Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59
"La un moment dat trebuie să depășești emoțiile și să vezi totul ca pe o afacere. Mă uit la ce este mai bine pentru mine. Dacă cineva mă contactează săptămâna viitoare și îmi propune o afacere profitabilă, iar acest lucru s-ar suprapune cu perioada Campionatului Mondial, atunci nu aș juca. 100% aș rata Campionatul Mondial pentru o ofertă mai bună. Mă ocup de afaceri și așa a fost în ultimii șapte sau opt ani.
Indiferent ce propunere voi primi, o voi lua în calcul și dacă mă satisface voi lua o decizie în privința asta. Ăsta e cel mai bun mod de a vedea lucrurile. În ultimii 7-8 ani a funcționat și probabil că de aceea încă mai joc. Snookerul este un hobby pentru mine", a spus O'Sullivan, citat de eurosport.co.uk.
Citește și:

Ronnie O'Sullivan ar putea sări peste Campionatul Mondial de snooker din acest an

De notat că Ronnie O'Sullivan a refuzat deja să participe la un turneu în acest sezon pentru că nu i-au fost îndeplinite anumite doleanțe financiare. Este vorba despre Mastersul Turciei, care este programat în perioada 7-13 martie.
La Campionatul Mondial din acest an, câștigătorul va primi un cec de 500.000 de £, în timp ce finalistul se va alege cu 200.000 £. Jucătorii care se vor opri în semifinale vor încasa câte 100.000 de £.
Campionatul Mondial de snooker va avea loc în perioada 16 aprilie - 2 mai, la celebrul Teatru Crucible din Sheffield. Ronnie ar avea toate motivele să joace la acel turneu pentru că în cazul unei victorii ar ajunge la 7 titluri mondiale și l-ar egala pe legendarul Stephen Hendry la acest capitol. O'Sullivan deține recordurile la celelalte turnee ale Triplei Coroane, având câte 7 trofee la UK Championship și Masters, dar îi lipsește încă un titlu mondial pentru a fi GOAT-ul din snooker și pe baza cifrelor.
Până la turneul de la Crucible, Ronnie O'Sullivan este în acțiune în această săptămână la Welsh Open, unde cu puțin timp în urmă s-a calificat în turul secund, după o victorie cu 4-2 în fața lui Lukas Kleckers. În runda următoare, englezul va da piept cu Ding Junhui. Toate meciurile de la Welsh Open sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36