Ronnie O'Sullivan este ca un vin, cu cât este mai vechi cu atât devine mai bun. În câteva zile va împlini 45 de ani, dar "Racheta" demonstrează la fiecare turneu că vârsta este doar un număr. Profesionist din 1992, O'Sullivan rezistă încă la cel mai înalt nivel și continuă să performeze.
Cu o săptămână în urmă, Ronnie a pierdut finala Openului Irlandei de Nord în fața lui Judd Trump, dar la final a declarat că nu este deloc afectat. Din contră, englezul a spus că regretă că nu s-a bucurat atât de mult de joc și în alte perioade ale carierei.
Acesta an 2020 a fost unul excelent pentru O'Sullivan, el cucerind pentru a 6-a oară la titlul de la Cruciblle, iar un final perfect ar însemna un al 8-lea succes la UK Championhip.
The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52
"Marile evenimente sunt criteriul de bază, cele trei lucruri care nu se schimbă niciodată în snooker. Recordurile importante sunt Campionatul Mondial, Mastersul și UK Championship. Am 20 de titluri majore: 6 titluri mondiale, 7 titluri la Masters și 7 la UK Championship. Dețin 3 dintre cele 4 recorduri importante. Hendry are 7 titluri mondiale, dar nu sunt lacom. Sunt fericit cu ce am câștigat și că am făcut o treabă bună la turneele importnate.", a declarat Ronnie O'Sullivan pentru eurosport.uk.
https://i.eurosport.com/2020/08/16/2865661.jpg

Roonie O'Sullivan: "Mă simt ca și cum aș fi regele castelului meu"

O'Sullivan a menționat că simte în continuare plăcere la masa de joc, și atâta timp cât va avea acest sentiment va continua să joace la cel mai înalt nivel: "Jucând snooker, mulți din jur îmi spun că sunt nebun, se întreabă de ce mă mai obosesc. Le răspund mereu că nu va fi așa pentru totdeauna, dar că atâta timp cât o pot face voi continua să joc. Mă distrez jucând snooker. Sunt turnee la care ajung fără chef și nu contează dacă câștig sau pierd, dar sunt momente în care îmi place foarte mult și voi da 100% atunci."
O'Sullivan a cucerit în ultimii 8 ani cel puțin câte un trofeul din "Tripla Coroană", longevitatea sa impresionând în continuare. "Racheta" se aseamănă cu un rege, iar plăcerea de a juca îi oferă cele mai mari satisfacții: "Când joc snooker mă simt ca și cum aș fi regele castelului meu. Acesta este drogul meu, nu banii, nu prestigiul, ci sentimentul că am reușit mai mult decât oricine altcineva."
Ronnie va împlini 45 de ani fix cu o zi înaintea finalei de la UK Championship. Deocamdată, campionul mondial în exercițiu este calificat în turul secund, acolo unde îl va înfrunta pe elvețianul Alexander Ursenbacher, cel care l-a învins în singura confruntare directă de până acum (4-2, la Openul Galez din 2019).
Cele mai importante partide de la UK Championship pot fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Europsort Player.
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15