O’Sullivan, 44 de ani, i-a vorbit pe larg lui Colin Murray despre trăirile sale, la masa de snooker, dar nu numai.

Ronnie O’Sullivan: titlurile mondiale, de la 1 la 6

Primul - a fost doar o ușurare masivă și mă gândeam că dacă nu-l mai câștig niciodată, cui îi pasă? Următoarele au fost despre încercarea de a-ți construi CV-ul și a încerca să obții cât mai multe titluri mondiale ca să poți spune că ești acolo sus cu cei mari. Cred că titlurile patru și cinci m-au făcut să simt că am ajuns în aceeași categorie cu (n.r. – Steve) Davis, (n.r. – Stephen) Hendry, John Higgins. Și cred că al șaselea a fost mai savuros, în multe privințe, decât oricare dintre ele. Nu din cauza felului în care am jucat, ci pentru că nu am avut nicio presiune asupra mea, pentru că nu simțeam că cineva se aștepta să merg până la capăt anul acesta.
Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
ACUM 3 ORE

Ronnie O’Sullivan și primul titlu mondial (2001): "Am început să simt presiunea când ei doi au câștigat"

(N.r. - Primul titlu mondial ) Este cel mai greu de obținut, pentru că vrei doar să-l câștigi o singură dată și, odată ce l-ai câștigat, ți-ai luat o piatră de pe inimă. Asta am simțit, deoarece, evident, toată lumea spunea despre mine că ar fi trebuit să-l câștig mai devreme decât am făcut-o. Higgins a câștigase (n.r. - 1998), Williams câștigase (n.r. - 2000), eu nu câștigasem încă, așa că s-a vorbit mult 'oare va câștiga?'.
Am început să simt puțin presiunea când Higgins și apoi Williams au câștigat titlul, pentru că am considerat tot timpul că noi trei suntem mereu comparați unul cu celălalt. Deci, pentru că eu nu câștigasem, s-a zis întotdeauna 'Ronnie e suficient de bun ca să-l câștige? Lipsește ceva în jocul lui?'. Așadar, când am obținut primul titlu mondial, a fost mult mai ușor.

Ronnie O’Sullivan și noaptea de după primul titlu la Crucible: "E ca atunci când vezi o mașină frumoasă..."

În noaptea aceea nu am dat petrecere, era mai degrabă un sentiment imens de ușurare. A doua zi te trezești și te gândești: 'Se întâmplă asta cu adevărat?'. Ai primit trofeul și poți vorbi cu mass-media a doua zi, apoi începi să conștientizezi, iar săptămâna următoare ești cam euforic. Nu-ți vine să crezi că ești campion mondial.
Este un pic ca atunci când vezi o mașină frumoasă, persoana care e la volan nu prea apucă să vadă mașina, deoarece o conduce. Se bucură mai mult oamenii din afară, care o privesc, pentru că nu știi prin ce treceam eu.

Ronnie O’Sullivan, titlul mondial #4 și vizita la psiholog: "Tipul ăsta e fascinant!"

În ultimii doi ani avusesem câteva bătălii de purtat departe de masa de snooker. Cred că am participat la vreo șase turnee fără să câștig meci. Așadar, îmi amintesc că începeam 2011-le gândindu-mă că mi-a ajuns cât am jucat, că sunt la sfârșitul carierei mele, la 30 și un pic de ani. Dar, apoi am încercat să lucrez cu Steve Peters, o ultimă șansă pe care mi-o acordam. Omul ăsta avea un renume... În primele 15 minute am fost închis complet. Îmi amintesc că m-am gândit că nu vreau să mă ajute, nu vreau să-mi dea nicio speranță. Apoi, după un sfert de oră mi-am spus: 'Tipul ăsta este super-inteligent, chiar dacă nu mă poate ajuta cu snooker-ul, mi-ar plăcea să vin să vorbesc cu el o dată pe săptămână, o oră, pentru că este fascinant!'
A fost cel mai bun snooker pe care l-am jucat într-un Campionat Mondial - de la început la sfârșit - fără îndoială. Am simțit că lovesc bine, acțiunea tacului a fost bună, chiar și bilele scoteau un sunet diferit când ajungeau în buzunar. Au fost atâtea lovituri curate și asta creează atât de multă încredere!
A existat un moment în care am crezut că lucrurile s-ar putea să nu meargă atât de bine. Împotriva lui Neil Robertson am fost condus cu 5-3 după prima sesiune, dar mi-am revenit foarte bine și am ajuns să joc un snooker fantastic în acel meci. Pentru mine, care îmi trag o mare bucurie din faptul că lovesc bine bilele, acesta este cel mai bun și mai plăcut Campionat Mondial pe care l-am avut vreodată.

Ronnie O’Sullivan, la o fermă de porci! "A fost iad!"

Trebuie să fiu sincer, asta a fost iad! A fost grozav pentru că nu a existat nicio presiune, dar când eram de serviciu la porci - intri acolo și pute! Am muncit vreo șase săptămâni acolo.

Ronnie O’Sullivan a savurat Campionatul Mondial din 2020: "M-am simțit fantastic anul acesta"

Era atât de liniștit! A fost o plăcere să mă aflu la Sheffield, așa că a existat o parte din mine care a decis că 'vreau să stau mai mult aici'. Și chiar dacă 80% din timp nu se întâmpla nimic, când nu jucam, mi-a plăcut totuși să merg la cafenele, să mănânc în restaurante, să mă relaxez în hotel, aflat la două minute de locul de desfășurare al meciurilor. Mi-am spus că 'nu voi mai trăi niciodată un așa Campionat Mondial'. Am putut pur și simplu să mă antrenez, să mă bucur de Crucible, să mă bucur de Sheffield și m-am simțit fantastic acolo anul acesta.
Cu forma pe care am arătat-o ​​în 2012 sau 2013, în sinea mea, probabil aș fi crezut după primele jocuri (n.r. - ale finalei cu Kyren Wilson) că am un avantaj bun, joc foarte bine, nu văd cum va putea să mă domine în toate cele trei sesiuni. Asta aș fi gândit, natural. Anul acesta însă, nu am simțit că lovesc suficient de solid pentru a avea încrederea că aș putea rezista în fața oricărei furtuni. Și, cum s-a văzut, în a doua sesiune, el a jucat foarte bine, nu știu cum am reușit să scot patru jocuri din acea sesiune.

Ronnie O'Sullivan

Credit imagine: Eurosport

Trebuie să recunosc, cred că acea finală a fost câștigată probabil la masa de antrenament de la Crucible, la 10 dimineața. Mi-am schimbat priza, mi-a schimbat timing-ul pe lovitură, jucam lovituri solide, intrau bilele pe mijlocul buzunarului. M-am gândit doar așa: 'minunat, o să fac asta în finala mondială, în ultima zi, indiferent ce reușește în fața mea, la un moment dat, va face o greșeală. Sunt încrezător că voi putea câștiga jocul dintr-o singură vizită la masă și voi construi de acolo'.
Să fii la un astfel de turneu fără toată agitația a fost plăcut. Am terminat devreme, ceea ce a fost fantastic. Am reușit cu toții să ne întoarcem la hotel și să dăm o mică petrecere. Probabil a fost una dintre cele mai amuzante nopți pe care le-am avut vreodată. Câțiva prieteni apropiați au venit și a fost de departe una dintre cele mai agreabile sărbătoriri. Nu am râs niciodată atât de mult!

Ronnie O’Sullivan și provocarea de a avea bani la o vârstă fragedă

Am petrecut mult și am băut mult. Îmi amintesc că Alain Robidoux vorbea cu mine... și, evident, toți jucătorii vorbeau despre asta în circuit: 'Ronnie pierde controlul'. Iar Alain Robidoux mi-a spus: 'Ai atâta talent și îl irosești!' M-am uitat la el, eram în avionul de întoarcere din Thailanda și mi-am spus: 'a fost frumos, a fost prima doză de onestitate pe care o primeam, pentru că, evident, oamenii vorbeau despre asta, dar nimeni nu mi-ar fi spus-o în față'. Avea dreptate, nu îmi făceam niciun fel de favoare, dar nu știam altceva. A trebuit să trec prin asta, să dau de fundul prăpastieiînainte să îmi dau seama că am o problemă pe care trebuie să o rezolv. Când am oprit consumul de alcool și am putut să mă mențin în formă, m-am concentrat doar pe jocul de snooker.

Motivația lui Ronnie O’Sullivan: "Simt că am nevoie să creez un fel de dușman"

Uneori simt că am nevoie să creez un fel de dușman. Fie că acesta este World Snooker, fie că este un alt jucător, orice pentru a-mi trezi minte și a gândi: 'trebuie să câștig asta acum, trebuie să dau totul și îmi fac treaba'. Și funcționează.
Cred că sunt unul dintre acei oameni care se hrănesc din lucrurile care nu merg bine în viață. Am câștigat atâtea turnee chiar și datorită unor comentatori. A fost un anumit comentator, un prieten de-al meu, care a spus la un moment dat: 'Ronnie este cel mai bun, dar acest Ding (n.r. - Junhui) este un pic special'. Și îmi amintesc că era o duminică după-amiază și a fost anul în care l-am învins pe Ding în finală.

Palmaresul lui Ronnie O'Sullivan, pe scurt:

  • 6 titluri la Campionatul Mondial de la Crucible (2001, 2004, 2008, 2012, 2013, 2020) - locul 2 după Stephen Hendry
  • 37 titluri în turnee de puncte - record
  • 20 titluri în "Tripla Coroană" - record (6 X CM, 7 X Campionatul Regatului Unit, 7 X Masters)
  • 15 break-uri maxime - record
  • cel mai rapid 147 din istorie: 5 minute 8 secunde
  • 1.063 break-uri de peste 100 de puncte - record
Snooker
Interviu cu David Goajgă, o mare speranță a snookerului din România
ACUM 3 ORE
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46