Campionatul Mondial de Snooker debutează azi și va fi prima competiție organizată într-o sală închisă care va permite accesul spectatorilor, după luna martie, când a început pandemia.
Foaierul Teatrului Crucible permite accesul a 981 persoane, dar, din măsuri de siguranță, doar o treime din locuri vor fi ocupate. Chiar și așa, Ronnie O'Sullivan, cunoscut pentru faptul că spune întotdeauna ceea ce gândește, a criticat dur hotărârea organizatorilor.
"Suntem ca niște șoareci de laborator. Îi sfidez pe toți cei care, după patru luni de distanțare socială, ne trimit acum să evoluăm într-o sală plină cu oameni. E de neînțeles, parcă cineva ar avea o dorință să vadă un deces. Pur și simplu nu le pasă", a spus "Racheta", potrivit BBC.
The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52

Ronnie O'Sullivan, despre decizia lui Anthony Hamilton de a se retrage de la Campionatul Mondial de snooker

Prezența spectatorilor l-a determinat pe Anthony Hamilton să se retragă de la Mondial, deși se calificase pe tabloul principal. Acesta a considerat că riscurile sunt prea mari și a decis că nu are sens să se expună.
Hotărârea lui Hamilton a atras multe critici, în condițiile în care acesta știa de la începutul calificărilor că se va evolua cu spectatori în tribună, la Crucible. El a preferat însă să evolueze pentru un loc pe tablou și pentru suma de 20.000 de euro aferentă calificării, ocupând astfel locul unui sportiv care ar fi vrut cu adevărat să evolueze la Campionatul Mondial. Ronnie O'Sullivan este de partea englezului de 49 de ani și a mărturisit că el însuși a cochetat cu ideea neparticipării la Mondial din același motiv.
"Dacă îți pasă de sănătatea ta și dacă iei lucrurile în serios, e total de înțeles decizia lui Anthony. O respect. Mă voi simți ciudat să intru într-un loc unde sunt mulți oameni, nu știu dacă e un risc care merită asumat. Aveam opțiunea și eu să nu particip, dar am decis să joc. Decizia poate se justifica financiar dacă aveam de-a face cu 5000 de fani care să plătească bilet. Dar așa e vorba de 200-300 de fani. Ce se pierdea? Știu că toți vor ca lucrurile să se întoarcă la normal, și eu îmi doresc acest lucru, dar nu cu asemenea riscuri asumate", a mai spus cvintuplul campion mondial.
Ronnie O’Sullivan va debuta la Campionatul Mondial împotriva lui Thepchaiya Un-Nooh, în cel mai așteptat meci al turului inaugural de la Crucible. Față în față vor fi cei mai rapizi doi jucători din circuit.
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15