Ronnie O'Sullivan avea de luat o revanșă în fața lui Alexander Ursenbacher (66 mondial), după ce elvețianul câștigase singura lor întâlnire directă de până acum (la Openul Galez-2019), dar evoluția campionului mondial nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
Ursenbacher a început mai bine și a intrat la pauză cu un avantaj de 3-1. O'Sullivan a revenit și, de la scorul de 4-2 pentru elvețian, a câștigat 3 frame-uri consecutive, părând că va trece mai departe chiar dacă jocul său suferea vizibil. Ronnie a ratat șansa să închidă meciul în favoarea sa, iar Ursenbacher a împins meciul în joc decisiv. Acolo, tot elvețianul a fost mai prezent și și-a trecut în cont victoria, în urma a 2 break-uri consistente.
Așadar, Ronnie continuă să rămână fără trofeu după ce s-a impus pentru a 6-a oară la Cruciblle. Mai mult, aceasta este deja a 2-a înfrângere a englezului din acest sezon în fața unor jucători din afara Top 64, după cea suferită în fața lui Aaron Hill la Mastersul European.
Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59

Ronnie O'Sullivan, eliminat de la UK Championship

La final, Ronnie s-a simțit jenat de jocul său și a spus că nu ar fi meritat în niciun caz victoria: "Alex a jucat bine și a meritat victoria. Am făcut atâtea greșeli și dacă aș fi câștigat acest meci ar fi fost un jaf. Îi doresc mult succes, sper să mai câștige câteva meciuri. Pur și simplu nu puteam băga nicio bilă, mă simt jenat. De fiecare dată când veneam la masă, simțeam că nu voi reuși mai mult de două bile. La 5-4 m-am gândit că aș putea să fur victoria, dar nu meritam să câștig. Nu există scuze. Nu am timp să fiu dezamăgit pentru că mă voi întoarce aici săptămâna viitoare la Scottish Open."
https://i.eurosport.com/2020/07/25/2855429.jpg
De partea cealaltă, Ursenbacher s-a declarat foarte încântat de victoria obținută, pe care o consideră cea mai importantă din carieră: "A fost un mare test pentru mine, pentru că știu că sunt capabil să-i înving pe cei mai buni jucători dacă pot să-mi fac jocul. L-am bătut anul trecut, ceea ce mi-a dat confirmarea a ceea ce pot face. Cred că este cea mai mare victorie a mea în carieră, deoarece Ronnie este cel mai bun jucător care a luat vreodată un tac în mână, plus că acesta este un eveniment foarte mare și transmis la televizor. În opinia mea, nu am realizat nimic încă în snooker. Nu sunt nici pe departe unde vreau să fiu. Sper că acest lucru va atrage atenția în mass-media elvețiană."
Ronnie O'Sullivan este al 3-lea mare favorit care părăsește UK Championship, după ce ieri au fost eliminați Ding Junhui și Mark Allen. Partidele de la această competiție continuă în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player, în această seară urmând să evolueze în turul secund jucători ca Mark Williams, Kyren Wilson sau Shaun Murphy.
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36