Ronnie O'Sullivan și Neil Robertson jucaseră două finale din 3 la Tour Championship, împărțindu-și victoriile. La această ediție cei doi s-au aflat față în față în prima semifinală, iar duelul a fost unul dramatic. După ce a trecut în sferturi de Mark Williams în joc decisiv, Ronnie a pierdut șansa de a avansa în finală în aceeași manieră.
Australianul a început cu un break de 125 de puncte, dar Ronnie și-a intrat apoi în rol și s-a distanțat repede la 4-1, 3 dintre jocuri fiind câștigate cu break-uri de peste 100 de puncte. Neil a echilibrat apoi meciul și la finalul primei sesiuni scorul era egal, 4-4.
Australianul a jucat impecabil în startul sesiunii de seară, câștigând prima repriză ci 3-1 și distanțându-se astfel pentru prima dată la două frame-uri distanță, 7-5. A urmat al 4-lea break de peste 100 de puncte reușit de Ronnie, dar imediat Robertson a făcut 8-6.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
ACUM 16 ORE

Ronnie O'Sullivan a pierdut cu Robertson, dar a atins o bornă istorică în snooker

Fiind cu spatele la zid, sextuplul campion mondial și-a ridicat nivelul și după ce a egalat la 8, a reușit al 5-lea break de peste 100 de puncte, apropiindu-se la un singur joc de finală. Robertson și-a păsatrat calmul însă, a trimis meciul în decisiv, iar acolo a obținut victoria după un break de 70 de puncte, construit cu ajutorul a câtorva lovituri de clasă.
Așadar, Neil Robertson este primul finalist de la Tour Championship, ultimul turneu înaintea Campionatului Mondial. Pentru trofeu și premiulde 150.000 de £, australianul va juca împotriva învingătorului din semifinala a 2-a, care îi va aduce azi față în față pe John Higgins și Luca Brecel.
În ciuda înfrângerii, Ronnie O'Sullivan a atins o bornă pe care nimeni nu a mai atins-o în istoria snookerului. "Racheta" a devenit primul jucător din istorie care reușește 5 break-uri de peste 100 de puncte în două meciuri consecutive.
Începând de luni, Ronnie O'Sullivan va reveni pe primul loc în ierarhia mondială, astfel că va fi favoritul numărul unu pe tabloul Campionatului Mondial, programat în perioada 16 aprilie - 2 mai.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15