Marcus Rashford, atacantul lui Manchester United, a inițiat un proiect prin care cere autorităților din Marea Britanie să prelungească programul meselor gratuite pentru elevii mai puțin înstăriți și pe perioada vacanțelor de vară. Deocamdată, propunerea lui Rashford a fost respinsă de guvernul de la Londra, dar inițiativa a fost apaludată de foarte multe personalități din Albion.
Ronnie O'Sullivan este ultimul nume important care laudă luarea de poziție a lui Rashford și care și-a manifestat dezamăgirea că această problemă nu a fost eradicată până acum de autorități.
"Cred că această campanie este fantastică. Este genială. Am fost în acea situație și știu cum este să te bazezi pe cine gratuite la școală. Acest lucru este foarte important pentru familiile din țară. Cred că niciunui copil sau persoană nu ar trebui să-i fie foame în această țară. Persoanele fără adăpost au fost întotdeauna un mare of mare al meu. De ce unii oameni au atât de multe, iar alții nu pot avea nici măcar un sandviș sau o ceașcă de ceai? Nu voi putea niciodată să înțeleg asta sau cum s-a permis să se ajungă aici.", a declarat O'Sullivan pentru Eurosport.
Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59

Ronnie O'Sullivan: "Acesta este un moment pentru susținerea celor vulnerabili"

Petiția creată la inițiativa lui Rashford a strâns peste 1 milion de semnături, ceea ce a dus la dezbaterea ei în parlament. Forul conducător de la Londra a amânat însă luarea unei decizii pentru anul viitor, lucru care l-a iritat pe O'Sullivan, care consideră că inițiativa lui Rashford ar trebui să fie punctul de plecare către eradicarea definitivă a sărăciei.
"Cred că guvernul a greșit cu adevărat în această privință. Dacă aș putea să dau unsfat guvernului, primul lucru pe care l-aș spune ar fi să vorbească cu Marcus Rashford și să vrea să lucreze cu el. Vrem ca el să ne reprezinte. Vrem ca întreaga lume să vadă ce treabă strălucită facem. În acest moment, au greșit. Cel mai bun lucru pe care îl pot face este să-și recunoască înfrângerea și să recunoască că toți putem fi învățați.", a completat O'Sullivan.
"Racheta" a mers mai departe și a oferit și soluții autorităților britanice, care au respins inițial proiectul lui Rashford pe motiv că bugetul nu permite acest lucru în acest moment: "Cum nu poți găsi 20 de milioane de £ pentru mese gratuite la școală, dar poți găsi sute de milioane pentru a investi în infrastructura căii ferate, pentru un tren care te va duce de la nord la sud cu 20 de minute mai devreme decât acum. Acesta este un moment pentru susținerea celor vulnerabili. O mulțime de oameni trec prin greutăți în acest moment și acum au nevoie ca guvernul și țara să îi sprijine."
Ronnie O'Sullivan va reveni în acțiune la masa de snooker săptămâna viitoare, când va participa la turneul Campionul Campionilor, care se va disputa în Milton Keynes. Meciurile de la această competiție vor fi transmise în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport Player.
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36