Ronnie O’Sullivan a început ca din tun sesiunea decisivă, reușind primul break de peste 100 de puncte al semifinalei (114 puncte – al zecelea său "century" la Crucible). După un nou joc rapid, l-a egalat pe Selby, 13-13 la general. Cvintuplul campion mondial nu a putut susține însă acest ritm de-a lungul reprizei, iar o imprecizie a declanșat contra-ofensiva lui Selby, care a dus scorul pană la pauză la 2-2.
La revenirea de la cabine, Racheta” a "furat" jocul cu numărul 29, evitând desprinderea la trei jocuri a adversarului, după o ratare la bila roșie a lui Selby. "Bufonul" nu a reușit break câștigător nici în jocul următor, însă chiar dacă a comis o uriașă greșeală (inclusiv un fault care l-a adus la masă pe O’Sullivan), a fost ajutat de Ronnie cu lovituri de siguranță modeste și alegeri greu de explicat, pentru a-și trece în cont frame-ul cu numărul 16, care l-a apropiat la o singură lungime de calificarea în finală (16-14).

Finalul perfect al lui O'Sullivan, în semifinala cu Selby

German Masters
Judd Trump a intrat în scenă la Mastersul German cu un break superb, de peste 100 de puncte
IERI LA 20:22
O’Sullivan a răspuns rapid jocului slab de dinainte cu o închidere de masă de 138 de puncte, iar o superbă lovitură de distanță l-a pus în linie dreaptă spre un nou break câștigător. De această dată însă, Ronnie și-a încheiat vizita la masă după doar 71 de puncte, iar Selby a revenit la masă, sperând că va reuși un snooker pentru a-i sufla jocul, însă fără succes.
Pentru prima dată în istoria Campionatului Mondial de la Crucible, ambele semifinale au avut nevoie de joc decisiv pentru a-și stabili învingătorul.
Lui O’Sullivan i-a funcționat din nou lovitura de distanță pentru a trimite în buzunar prima bilă în jocul decisiv, iar odată spart pachetul de bile roșii, cvintuplul campion mondial părea că are masa sub control, însă după doar 64 de puncte reușite, înainte ca jocul să fie câștigat, a ratat bilă roșie la buzunarul verde, Selby devenind favorit la calificare, chiar dacă adversarul său tocmai încheiase o serie de 276 de puncte consecutive. Sub privirea îngândurată a soției sale, "Bufonul" și-a construit un break până la ultima bilă roșie, când a apelat la o nouă lovitură de siguranță, în momentul în care tabela indica 64-34 în favoarea lui O’Sullivan. Selby a fost trădat tocmai de jocul de siguranță, iar Ronnie a atacat primul, a trimis bila roșie în buzunar și a acces pentru a șaptea oară în carieră în finala Campionatului Mondial de Snooker.
  • Ronnie O'Sullivan - Kyren Wilson va fi a 11-a finală sută la sută englezească din istoria confruntărilor de la Crucible.
  • Ronnie O'Sullivan a devenit campion mondial în 2001, 2004, 2008, 2012 și 2013, apoi a pierdut o finală la Sheffield, în 2014, în fața lui Mark Selby. De partea cealaltă, Kyren Wilson va juca prima sa finală la Campionatul Mondial.
German Masters
Shaun Murphy, debut cu dreptul la Mastersul German! "Magicianul" a trecut în decisiv de Kurt Maflin
IERI LA 20:19
European Masters
Ronnie O'Sullivan nu va participa la Mastersul Turciei din rațiuni financiare! Ce pretenții avea
IERI LA 17:10