"Generația 92" încă joacă snooker la cel mai înalt nivel, iar acest lucru e ilustrat de faptul că, între primii 8 din lume se află în continuare legendarii John Higgins, Mark Williams și Ronnie O'Sullivan.
Ultimii doi au avut meci direct în sferturile Tour Championship, turneu unde sunt prezenți cei mai buni 8 jucători din lume. Și ce meci a fost! Ronnie a intrat mai bine în partidă și s-a distanțat la 3-1, după un break marcă înregistrată, de peste 100 de puncte.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
JOHN HIGGINS, EUFORIC DUPĂ REVENIREA SUPERBĂ DE LA TOUR CHAMPIONSHIP: "E UNA DINTRE MARILE MELE VICTORII"

Ronnie O'Sullivan - Mark Williams, un adevărat clasic

Ușor-ușor, confruntarea s-a transformat "într-un adevărat clasic", cu galezul reușind să stea în plasa marelui rival. Chiar și la 7-5, când triplul campion mondial a înțeles că orice greșeală l-ar duce pe Ronnie într-o situație ideală, de unde cu greu mai poate fi întors.
"The Welsh Pocket Machine" a scos însă din arsenal lovituri de siguranță perfecte, l-a angrenat pe englez într-un joc de uzură și a construit breakuri din situații foarte dificile. În cele din urmă a egalat la 7, moment în care a avut loc un episod care e posibil să își fi pus amprenta pe rezultatul final. Mark Williams a fost extrem de ghinionist după ce a spart pachetul, folosindu-se de bila albastră. Mănunchiul de bile roșii s-a răsfirat perfect, însă una a intrat în carabol cu bila roz, care a ajuns în buzunarul superior drept. Revenit la masă după acest fault al galezului, "Racheta" a reușit un nou break de peste 100 de puncte.
Williams nu era însă gata să se predea și, după alte momente excelente la masa de snooker, am avut parte de un joc decisiv. O lovitură de distanță, la o bilă roșie, ratată de galez i-a deschis calea lui Ronnie către un break câștigător. O victorie de colecție pentru englez, care pare că e într-o formă bună, cu ceva mai mult de două săptămâni înainte de startul Mondialului.
În semifinalele Tour Championship, Ronnie O'Sullivan îl va întâlni pe Neil Robertson, pentru ca pe partea cealaltă de tablou John Higgins să îl aștepte în careul de ași pe învingătorul disputei Judd Trump - Luca Brecel.
Ronnie O'Sullivan țintește egalarea recordului de victorii la Campionatul Mondial (deținut de Stephen Hendry), competiție ce va fi transmisă în direct de Eurosport în perioada 16 aprilie - 2 mai. Deși a fost desemnat cap de serie numărul 2, Ronnie îl va depăși în clasament pe Mark Selby, chiar înainte de Crucible.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15