Cel mai talentat jucător din istoria snookerului vine la Sheffield, în 2022, cu un obiectiv clar: Ronnie are șansa să egaleze recordul istoric al lui Stephen Hendry, de 7 ori campion mondial.
Un nou titlu la Crucible este însă o provocare foarte grea, crede jucătorul de 46 de ani. Nu doar pentru că diferențele la vârf sunt foarte mici - oricare dintre John Higgins, Judd Trump, Neil Robertson, Mark Selby sau Kyren Wilson pot câștiga CM -, ci mai ales pentru că Ronnie se simte "vânat". Cu asemenea rezultate obținute, de-a lungul timpului, la Sheffield, O'Sullivan este o țintă pentru toți jucătorii. Aceștia se concentrează la maximum în duelul cu el, conștienți că o victorie le gravează numele în cartea de istorie a snookerului.
"E greu pentru mine la Mondial, ca urmare a trecutului meu, a istoriei mele la masa de snooker. Fiecare meci pare o finală pentru cei mai mulți dintre cei pe care îi întâlnesc. Trebuie să mă confrunt cu asta, dar am îmbrățișat deja ideea. Știu că duc cu mine o moștenire grea, înțeleg că e mai complicat să câștig acum, dar sunt gata să încerc", a spus Ronnie O'Sullivan.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56

Ronnie O'Sullivan și analogia cu tenisul

Ronnie O'Sullivan este și un mare iubitor de tenis și a făcut o comparație între snooker și sportul alb. Folosindu-se de o analogie cu Federer, "Expresul din Essex" a explicat de ce pentru el e mult mai greu să câștige turnee, la vârsta sa.
"Mă simt puțin ca Federer în tenis. Cine este cel mai bun din toate timpurile? Statistica spune că Nadal, dar, după modul în care a obținut victoriile, mulți l-ar plasa pe Federer acolo. Depinde din ce punct de vedere privești lucrurile. E mult mai greu pentru Federer să câștige turnee, cu stilul său, decât pentru Nadal. Nadal sau Djokovic te pot distruge, sunt ca niște mașini, dar Federer e un artist", a mai spus "Racheta".
Ronnie O'Sullivan va fi cap de serie numărul doi la tragerea la sorți pentru Campionatul Mondial, însă va ajunge la Crucible din postura de lider mondial, după ce l-a depășit pe Selby. Este pentru prima oară din 2019 până în prezent când "Racheta" va ocupa prima poziție în ierarhie.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15