Cvadruplul campion mondial a pierdut cu 16-14 în semifinalele Campionatului Mondial din 1996 în fața lui Peter Ebdon, dar acel turneu a fost marcat de un conflict cu Alain Robidoux din Canada, în prima rundă de la Sheffield.
O'Sullivan a câștigat cu 10-3 în fața lui Robidoux, care a fost furios când oponentul său de doar 20 de ani a început să joace cu mâna stângă, având un avantaj de 8-2. Semifinalistul din 1997 l-a acuzat pe O'Sullivan de lipsă de respect deși ulterior jocul său cu stânga a devenit al fel de important ca cel cu dreapta.
Robidoux a continuat să joace în al 9-lea frame al meciului deși era condus cu 43 de puncte, pe masă fiind doar neagra și bila roz. El a refuzat să dea mâna cu O'Sullivan la sfârșitul meciului, însă ulterior și-a cerut scuze pentru că a interpretat greșit situația.
Snooker
Marius Ancuța CLASSIC a ajuns la a patra ediție!
14/09/2021 LA 05:37

Ronnie O'Sullivan își dorește să fi început jocul cu stânga mai devreme

”Îmi doresc să fi început să joc cu stânga mai devreme. Jucam atât de slab cu mâna mea dreaptă că ar fi trebuit să schimb. Știam că pot să joc și cu stânga. Dar eram conștient că lumea poate credea că o fac ca o glumă”, a declarat el pentru Eurosport.
”S-a ajuns în punctul în care mi-aș fi dorit să o fac mai devreme pentru că mă relaxa. Alain nu a reacționat prea bine. L-am înțeles atunci. Dar după ce am început să joc așa, a devenit acceptabil”, povestește O'Sullivan.
”L-am învins pe Peter Ebdon cu 6-1 în semifinalele Premier League la Kettering un an mai târziu jucând cu stânga. Oamenii și-au dat seama repede că aș putea juca la fel de bine cu stânga precum cu dreapta”, a declarat O'Sullivan, care va participa la Campionatul Mondial de snooker care începe vineri, 31 iulie, în direct pe Eurosport.

Ronnie O'Sullivan, al doilea favorit la Mondialul de snooker

Ronnie O'Sullivan visează să devină campion mondial pentru a șasea oară (după titlurile cucerite în 2001, 2004, 2008, 2012 și 2013) și să se apropie de recordul deținut de Stephen Hendry. Misiunea va fi una foarte complicată, având în vedere parcursul din ultimul timp al lui Judd Trump.
În martie, Trump a devenit primul jucător din istorie care să cucerească 6 trofee pe puncte într-un sezon, după ce a cucerit Openul Gibraltarului. El se impusese anterior la International Championship, World Open, Openul Irlandei de Nord, German Masters și Player Championship. 4 jucători de snooker au reușit, de-a lungul timpului, să câștige 5 turnee într-un sezon: Stephen Hendry, Ronnie O'Sullivan, Ding Junhui și Mark Selby.
După parcursul fantastic din acest sezon, Trump este marele favorit la Crucible, având o cotă de 3,5. Conform bookmakerilor, doar Ronnie O'Sullivan și Neil Robertson ar putea să îi pună probleme în drumul spre al doilea titlul mondial, restul jucătorilor având toți cote mai mari de 10.
Snooker
Trump cere mutarea Mondialului de snooker din legendarul Crucible! Argumentele "Asului din pachet"
10/09/2021 LA 13:20
Snooker
Mark Williams a rescris istoria snookerului cu succesul de la British Open
23/08/2021 LA 07:24