După ce aseară l-a învins în joc decisiv pe Ding Junhui pentru a accede în semifinale, campionul mondial Ronnie O'Sullivan , a trecut astăzi de un alt jucător chinez, după un nou meci pe muchie de cuțit. Li Hang a început mai bine și a condus la pauză cu 3-1, iar la reluarea jocului a făcut 4-1 cu un break consistent de 66 de puncte.
Din acel moment însă, "Racheta" nu a mai făcut nicio concesie, iar "frica de victorie" a chinezului a fost tot mai vizibilă. Deși a aut șanse în aproape toate frame-urile, Li Hang a început să rateze tot mai mult, iar Ronnie nu l-a iertat. Campionul mondial a început revenirea cu un break de 84 de puncte, iar apoi a făcut repede 4-3 cu unul de 87 de puncte. În jocul 8, O'Sullivan a reușit o lovitură extraordinară, cu manta, care i-a facilitat drumul către un nou break câștigător.

Ronnie O'Sullivan, în finală la Scottish Open

British Open
Rezultatele primei zile de la British Open 2021! Ce meciuri sunt programate astăzi
17/08/2021 LA 04:50
Ronnie a arătat în continuare nervi de oțel, în timp ce chinezul a început să arate tot mai frustrat și jocul a curs într-o singură direcție. Un break superb de 93 de puncte și unul de 59 de puncte i-au adus englezului o victorie cu 6-4, una care era puțin probabilă la jumătatea meciului.
Chiar dacă a câștigat, Ronnie s-a arătat dezamăgit de jocul său la final, spunând că victoria a fost una nemeritată: "Nu trebuia niciodată să câștig astăzi. Acțiunea tacului nu a fost cum mi-aș fi dorit, dar m-am luptat. Am încercat să obțin aderență, dar am pierdut alba destul de des și a trebuit să rămân răbdător."
Așadar, O'Sullivan are șansa de a câștiga pentru a 3-a oară în carieră Openul Scoției, după ce s-a impus în 1998 și 2000. Adversarul englezului din finala de mâine se va alege dintre Mark Selby, câștigătorul de anul trecut, și galezul Jamie Jones. A 2-a semifinală va începe la ora 21:00 și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Snooker
O’Sullivan se implică în discuția lansată de Osaka! Ce spune "Racheta" despre sănătatea mintală
11/08/2021 LA 08:50
Snooker
British Open revine în calendarul circuitului mondial de snooker, după 17 ani de pauză
18/05/2021 LA 12:50