După ce aseară l-a învins în joc decisiv pe Ding Junhui pentru a accede în semifinale, campionul mondial Ronnie O'Sullivan , a trecut astăzi de un alt jucător chinez, după un nou meci pe muchie de cuțit. Li Hang a început mai bine și a condus la pauză cu 3-1, iar la reluarea jocului a făcut 4-1 cu un break consistent de 66 de puncte.
Din acel moment însă, "Racheta" nu a mai făcut nicio concesie, iar "frica de victorie" a chinezului a fost tot mai vizibilă. Deși a aut șanse în aproape toate frame-urile, Li Hang a început să rateze tot mai mult, iar Ronnie nu l-a iertat. Campionul mondial a început revenirea cu un break de 84 de puncte, iar apoi a făcut repede 4-3 cu unul de 87 de puncte. În jocul 8, O'Sullivan a reușit o lovitură extraordinară, cu manta, care i-a facilitat drumul către un nou break câștigător.

Ronnie O'Sullivan, în finală la Scottish Open

The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52
Ronnie a arătat în continuare nervi de oțel, în timp ce chinezul a început să arate tot mai frustrat și jocul a curs într-o singură direcție. Un break superb de 93 de puncte și unul de 59 de puncte i-au adus englezului o victorie cu 6-4, una care era puțin probabilă la jumătatea meciului.
Chiar dacă a câștigat, Ronnie s-a arătat dezamăgit de jocul său la final, spunând că victoria a fost una nemeritată: "Nu trebuia niciodată să câștig astăzi. Acțiunea tacului nu a fost cum mi-aș fi dorit, dar m-am luptat. Am încercat să obțin aderență, dar am pierdut alba destul de des și a trebuit să rămân răbdător."
Așadar, O'Sullivan are șansa de a câștiga pentru a 3-a oară în carieră Openul Scoției, după ce s-a impus în 1998 și 2000. Adversarul englezului din finala de mâine se va alege dintre Mark Selby, câștigătorul de anul trecut, și galezul Jamie Jones. A 2-a semifinală va începe la ora 21:00 și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15