Ronnie O'Sullivan a avut un final de an fabulos. Englezul a reușit să câștige World Grand Prix, ultimul turneu de puncte din 2021, după o finală de vis contra lui Neil Robertson. Australianul a fost mai tot timpul în față, dar din momentul în care a fost condus cu 7-5, Ronnie a jucat impecabil, impunându-se în final cu 10-8.

Ronnie O'Sullivan a câștigat Marele Premiu, după o finală pasionantă cu Neil Robertson

Titlul cucerit la competiția care a avut loc la Leicester a fost al 38-lea al carierei pentru O'Sullivan, care este recordman absolut din acest puncte de vedere (Stephen Hendry este pe locul doi, cu 36 de trofee). De asemenea, Ronnie a reușit să meargă din nou până la capăt într-un turneu după un an și jumătate, ultimul său trofeu fiind titlul mondial din 2020.
The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52
Fanii englezului au dat recital pe tot parcursul săptămânii la World Grand Prix, arena din Leicester fiind de fiecare dată umplută la capacitatea maximă admisă. Ronnie este la fel de iubit indiferent de locul în care joacă, iar suporterii săi creează o atmosferă impresionantă atunci când jocul acestuia funcționează.

Ronnie O'Sullivan se compară cu Woods, Nadal, Djokovic sau Messi

Sextuplul campion mondial este conștient că generează mai mult interes decât oricare alt jucător din cicruit și este convins că oamenii îl iubesc atât de mult pentru că face lucruri deosebite la masă. Vorbind despre popularitatea sa enormă, Ronnie s-a comparat cu sportivi precum Tiger Woods, Rafael Nadal, Novak Djokovic sau Lionel Messi.
"Atmosfera e mult diferită atunci când joc bine față de cea care s atunci când nu o fac. Se simte o altă energie și e foarte plăcut să știi că poți creezi acea energie pozitivă într-un loc. Cred că numai anumiți sportivi au această capacitate, precum Tiger Woods, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Lionel Messi… Ei fac ceva special și atunci când îi privești rămâi intrigat.
Presupun că de aceea, atunci când joc, oamenii gravitează în jurul meu și își doresc să mă vadă în acțiune.", a spus Ronnie, citat de eurosport.co.uk.
Deși a recunoscut că fanii pot deranja în multe momente prin comportamentul lor, O'Sullivan a spus că nu își dorește să mai repete experineța din sezonul trecut, când s-a juca cu ușile închise din cauza pandemiei: "Am jucat fără public în sezonul trecut și a fost oribil. Când publicul a revenit, a fost puțin deranjant, dar e foarte bine să avem oameni în tribune"
Ronnie O'Sullivan se află acum în vacanță, dar cu siguranță se gândește deja la Masters, al doilea turneu al "Triplei Coroane" al sezonului, care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player în perioada 9-16 ianuarie 2022.
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15