Fără îndoială cel mai talentat jucător din istoria snookerului, "Expresul din Essex" părea că nu va ajunge la performanțele lui Stephen Hendry, englezul vorbind de peste un deceniu de posibilitatea retragerii.
Și, totuși, Ronnie continuă să ne încânte cu snookerul său magnific și la 45 de ani, deși la unele turnee lipsa de antrenament e vizibilă. Chiar și așa, O'Sullivan are suficientă calitate astfel încât să poată concura la un nivel foarte ridicat și fără multă pregătire, dovadă în acest sens Campionatul Mondial din acest an. Deși nu mulți îl vedeau printre marii favoriți - nici nu avea cum să fie astfel, judecând după ce an a avut Judd Trump -, Ronnie a câștigat titlul de campion mondinal, după o pauză de 7 ani.
Indiferent cât de mult îi place să se alinte uneori, "Racheta" e dependent de snooker și de emoțiile unice generate de performanțele obținute. "Dacă te uiți la tinerii care vin din spate, aceștia nu sunt deloc valoroși, serios. Cei mai mulți dintre ei s-ar descurca bine la nivel de amator. Mă uit la ei și îmi spun: "Ar trebui să îmi pierd o mână și un picior să cobor din TOP 50". De aceea eu, Mark (n.r. Williams - 45 ani) și ceilalți din generația noastră suntem încă aici. Pentru că nu există nimeni care să vină din spate", spunea Ronnie înainte de European Masters.
British Open
Rezultatele primei zile de la British Open 2021! Ce meciuri sunt programate astăzi
17/08/2021 LA 04:50
Acum, Ronnie a reluat subiectul și a explicat că meciurile mari reușite la masa de snooker îi dau o energie aparte și o încredere totală în propriile forțe. Astfel, ajunge să spună unele lucruri care pot fi interpretate enormități sau aroganțe.
"Uneori, mă simt capabil de orice la masa de snooker. Cel mai ciudat e că de multe ori ajung să cred că sunt capabil de orice în joc, mă simt ca un supra-om. Această super-încredere pe care o capăt după un turneu reușit sau după anumite meciuri foarte bune mă face să mă simt astfel. Din această cauză am spus acele lucruri atât de intens comentate. Când mă trezesc a doua zi, îmi dau seama că nu aș putea să fiu în TOP 50 din lume fără o mână sau fără un picior, așa cum am zis. Dar vă asigur de un lucru, mă simțeam super-încrezător când am spus-o", a dezvăluit "Racheta" pentru Daily Mail.

Ronnie O'Sullivan simte absența grandorii evenimentelor de snooker

Din cauza pandemiei de COVID-19, cele mai multe dintre turneele din acest an s-au ținut la Milton Keynes, acolo unde World Snooker Tour a creat o bulă aproape perfectă, unde jucătorii sunt în siguranță. Chiar dacă măsura e una bună, jucătorii putând să evolueze, lipsa fanilor și lipsa grandorii evenimentelor îl afectează pe Ronnie O'Sullivan.
"Ani la rândul am jucat pe scena unor turnee de prestigiu. Locațiile respective, lumea din tribune și tot ce era legat de evenimentele mari confereau și mai multă clasă snookerului. Acum, acest lucru s-a pierdut. Nu mă înțelegeți greșit, nu am nimic împotriva Milton Keynes, dar vorbim de locația unui târg. Wimbledon ar mai fi la fel de fastuos dacă s-ar disputa la Crawley (n.r.un orășel mic din Sussex)?", a mai spus sextuplul campion mondial.
Mare amator de jogging, O'Sullivan a mai dezvăluit că, după înfrângerea de săptămâna trecută, din finala Scottish Open (3-9 cu Mark Selby) s-a dedicat întru totul alergării.
Snooker
O’Sullivan se implică în discuția lansată de Osaka! Ce spune "Racheta" despre sănătatea mintală
11/08/2021 LA 08:50
Snooker
British Open revine în calendarul circuitului mondial de snooker, după 17 ani de pauză
18/05/2021 LA 12:50