O’Sullivan a strălucit în finala UK Championship disputată împotriva conaționalului său, Shaun Murphy, pe care l-a învins cu scorul de 10-5, pentru a egala recordurile deținute de Steve Davis și Stephen Hendry.
Ca și O’Sullivan, primul dintre ei a câștigat de 6 ori în carieră turneul de la York, în timp ce recordul celor mai multe turnee din Tripla Coroană (Campionatul Mondial, UK Championship și Masters) al lui Hendry a fost de asemenea atins. O’Sullivan are acum la rândul său 18 astfel de succese.
Finala a început cu un prim joc câștigat de Murphy, care a reușit și un break de 123 de puncte, pentru ca mai apoi O’Sullivan să revină, egalând la 1. După patru jocuri, scorul dintre cei doi jucători englezi era în continuare egal, 2-2, jocul al 5-lea reprezentând momentul în care Ronnie s-a desprins la 4-2, cu break-uri de 72 și 57 de puncte.
Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
ACUM 16 ORE
Totuși, Murphy nu a rămas impresionat de jocul adversarului său, arătând faptul că este unul dintre cei mai buni jucători de snooker din lume. Astfel, sesiunea de după amiază i-a găsit pe cei doi la egalitate, scor 4-4.
În sesiunea de seară, O’Sullivan a intrat la masă extrem de calm, făcând lucrurile și mai dificile pentru Murphy, care a reușit să egaleze totuși la 5 în jocul al 10-lea. Chiar dacă a avut o prestație excelentă, Murphy nu a mai putut ține pasul cu „Racheta”, care la 42 de ani joacă probabil cel mai bun snooker din carieră.
Astfel, legenda din snooker-ul mondial a câștigat cinci jocuri la rând, ducând scorul la 10-5 și câștigând pentru a 6-a oară în carieră UK Championship în stil de mare campion. După această victorie, O’Sullivan a urcat pe locul al 2-lea în clasamentul mondial, depășindu-i pe Judd Trump și Ding Junhui, eliminați mai devreme din turneu.
Englezul a câștigat și un premiu în valoare de 175,000 de lire. A fost un final de an remarcabil pentru jucătorul născut la Wordsley, care în octombrie a câștigat Openul Englez, urmat apoi de Mastersul de la Shanghai, iar acum Campionatul Regatului Unit.
Shaun Murphy rămâne cu o prestație foarte bună la turneul de anul acesta, adăugându-și în cont suma de 75,000 de lire sterline, premiul pentru finalist, dar și câteva premii suplimentare.
UK Championship a fost ultimul mare turneu pe puncte din acest an, însă snookerul continuă pe canalele Eurosport în această săptămână cu Openul Scoției.
Snooker
Interviu cu David Goajgă, o mare speranță a snookerului din România
ACUM 16 ORE
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46