Ronnie O’Sullivan nu a avut nicio emoție în primul tur de la UK Championship. Englezul a trecut cu 6-0 de nord-irlandezul Leo Fernandez într-un meci foarte scurt. La finalul confruntării, O’Sullivan a spus că îi pare rău de adversarul său.
Remarca lui Ronnie făcea referire la faptul că e dificil pentru jucătorii mai slab cotați să reziste din punct de vedere financiar, în condițiile în care nu câștigă meciuri, iar acest lucru e greu de reușit din cauza sistemului de desfășurare al competițiilor.
"Într-un fel, mi-a părut un pic rău pentru Leo. Este un scor dur pentru el. E în situația majorității jucătorilor de rang inferior. Să fiu sincer, cred că ar fi bine dacă ar putea juca între ei, să treacă câteva tururi, să câștige niște bani și să-și ridice nivelul de încredere. Toată lumea știe că Leo este un jucător foarte, foarte bun, dar probabil că trebuie doar să aibă mai multă încredere. Este greu când vii în continuare la turnee și nu câștigi niciun meci. Este greu pentru băieți și nu știu cum rezistă.", a declarat O’Sullivan la finalul întâlnirii.
Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59

O'Sullivan le ia apărarea jucătorilor mai slab cotați

O'Sullivan a sugerat că jucătorii de rang inferior din circuit ar trebui să fie ajutați cumva, să fie consultați de organizatorii turneelor pentru a vedea dacă ar accepta o schimbare a formatului, care să le permită să obțină mai multă experiență.
În sistemul actual, jucătorii de rang mai înalt au de obieci meciuri ușoare în rundele de deschidere, pe care de obicei le câștigă fără prea mari emoții, dar acest lucru înseamnă că jucătorii mai slab cotați nu câștigă suficienți bani pentru a se putea descurca.
"Probabil că va trebui să vorbiți cu jucătorii clasați mai slab, deoarece, evident, noi jucătorii de top avem un privilegiu în sensul că nu avem această problemă de a ne îngrijora în ceea ce privește finanțele, deoarece am ajuns la stadiul în care putem avea un turneu prost sau un sezon prost și să nu resimțim acest lucru. Trebuie să încercăm să-i sprijinim, deoarece este greu pentru ei. Cum te descurci fără să faci bani?", a completat O’Sullivan.
UK Champinship va continua în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player începând de duminică, când vor începe partidele din turul al 2-lea.
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36