Primul tur al Campionatului Mondial de Snooker de la Sheffield se apropie de final, după ce ne-a oferit câteva surprize majore. Trei dintre primii patru clasați mondiali au părăsit competiția: Stuart Bingham, Neil Robertson și Shaun Murphy. Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru din anul 1982 încoace.
Mai mult, "Blestemul de la Crucible" se confirmă pentru a 17-a oară consecutiv. Câștigătorul de anul trecut al trofeului mondial, Stuart Bingham, a fost învins de Allister Carter cu scorul de 10-9 și astfel și-a trecut numele pe lista ilustră a campionilor care nu își pot apăra titlul la revenirea în Sheffield din anul următor. În partida contra lui Carter, Bingham a revenit de la 8-5 și a preluat conducerea cu 9-8. După un break de 102, care a egalat situația, punctul decisiv putea reveni oricui, ambii jucători având momente de ezitare. A fost însă ziua lui Carter, care a acces la limită în etapa următoare, unde îl va întâlni pe Alan McManus.
Finalistul din 2015, Shaun Murphy, a părăsit și el competiția încă din prima rundă. Anthony McGill și-a luat revanșa pentru sfertul de finală pierdut anul trecut în fața lui Murphy. Chiar dacă numărul 3 mondial conducea după prima zi cu 5-4, McGill a revenit, a câștigat cu 10-8 și se va duela cu Marco Fu în etapa următoare.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
IERI LA 21:46
Australianul Neil Robertson, numărul 4 mondial, a părăsit și el competiția în primul tur, chiar dacă a venit la Sheffield într-un vârf de formă. Michael Holt a fost cel care l-a eliminat, cu scorul de 10-6. Jucătorul născut în Nottingham a ajuns astfel pentru a doua oară în carieră printre cei mai buni 16 jucători ai lumii la Campionatul Mondial, unde va juca împotriva lui Mark Williams. Prima dată când a atins această performanță a fost în 2005, dar a fost eliminat de Steve Davis în "șaisprezecimi".
Mark Selby, liderul mondial al momentului, a acces fără mari probleme în runda următoare. Acesta l-a învins cu 10-6 pe Robert Milkins și îl va întâlni pe Sam Baird în etapa următoare. Ronnie O'Sullivan va putea fi de asemenea urmărit la lucru în runda a doua, când va juca împotriva lui Barry Hawkins, deținătorul celui mai mare break înregistrat în această ediție a Mondialului - 141, contra lui Zhang Anda.
Ding Junhui a fost protagonistul unei reveniri spectaculoase în partida contra lui Martin Gould, al 12-lea favorit al competiției. Jucătorul chinez a revenit de la 6-8 și a acces în etapa următoare după patru break-uri consecutive câștigate care au stabilit scorul final, 10-8 în favoarea lui Ding.
Programul rundei a doua a Campionatului Mondial
Allister Carter - Alan McManus
Ricky Walden - John Higgins
Judd Trump - Ding Junhui
Mark Williams - Michael Holt
Anthony McGill - Marco Fu
Barry Hawkins - Ronnie O'Sullivan
Mark Allen - Kyren Wilson
Sam Baird - Mark Selby
Transmisiunile în direct ale meciurilor continuă astăzi, de la ora 12:00, pe Eurosport 1.
Meciurile pot fi vizionate în transmisiune directă și pe Eurosport Player.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57