Optimile de finală disputată de doi dintre cei mai tineri participanți la Campionatul Mondial de Snooker, Jamie Clarke (25 ani) și Anthony McGill, s-a lăsat cu scântei. Jocul de la masă a fost spectaculos, cu răsturnări dramatice de scor: galezul a fost la două lovituri de calificarea în sferturi, la scorul de 12-11, însă o ratare la bila roz l-a privat de cea mai importantă performanță a carierei sale. McGill a reușit să recupereze spectaculos în fața lui Clarke, deși la un moment dat fusese condus cu 8-2: a preluat în premieră conducerea pe tabelă după jocul cu numărul 21, 11-10, apoi a revenit în avantaj doar după jocul decisiv, pentru scorul final de 13-12.

Controversa McGill - Clarke, cel mai tensionat moment înregistrat în ultimul timp la masa de snooker

McGill, care mai departe îl va înfrunta pe Kurt Maflin pentru un loc în semifinalele Campionatului Mondial, a reclamat, în jocul al 10-lea al duelului său din optimi, că Jamie Clarke îi obstrucționează câmpul vizual în timpul unei execuții, întrucât galezul a rămas în picioare, în loc să ia loc în fotoliu. Arbitrul a fost nevoit să intervină pentru a calma spiritele.
Scottish Open
Așa arată perfecțiunea în snooker! Judd Trump, break maxim la Scottish Open
ACUM 9 ORE
Apoi, la prima pauză a meciului, Clarke a scris un mesaj ca o provocare pe contul oficial de Twitter, pe care ulterior l-a șters: Vrei să dansăm, să dansăm.

McGill: "Pare că eu sunt omul rău, dar nu e așa!"

Anthony McGill a răspuns săgeților trimise de adversarul său chiar în interviul de după partidă: “Sunt jucător profesionist de zece ani și până acum nu s-a plâns nimeni de comportamentul meu. Nu folosesc Twitter-ul și deci nu am putut să mă apăr, de aceea pare că eu sunt omul rău în povestea asta, dar nu e așa. Eu joc onest. Când mi-am terminat lovitura, mă duc în fotoliul meu. Nu apelez la tertipuri”, a declarat McGill.
Jamie Clarke le-a mărturisit jurnaliștilor că nu regretă mesajul postat și s-a apărat, amintind că a folosit mult rețelele de socializare încă de la primul său meci din calificări (Clarke a trecut de trei tururi de calificări la Sheffield pentru a ajunge la Crucible).
Mă surprinde, pentru că a fost un gest total imatur. S-a purtat ca un copil când a postat acel mesaj. Eu aș fi regretat o astfel de postare”, a concluzionat Anthony McGill.
Scottish Open
Judd Trump, al 2-lea 147 în decurs de 3 săptămâni! Englezul a defilat în primul tur la Scottish Open
ACUM 13 ORE
Snooker
Jimmy White e convins că O'Sullivan nu are limite: "Vrea 10 titluri mondiale! Atât de bun e"
ACUM 17 ORE