Getty Images

Săptămâna perfectă pentru Judd Trump în China

Săptămâna perfectă pentru Judd Trump în China
De Eurosport

12/08/2019 la 11:58Actualizare 12/08/2019 la 12:00

Judd Trump a avut o evoluție încântătoare de-a lungul săptămânii și a reușit să câștige duminică Campionatul Internațional din China.

Campionul Mondial en-titre nu i-a dat nicio șansă lui Shaun Murphy în ultimul act disputat în Centrul Media Bahiu din Daqing. Trump, în vârstă de 29 de ani, l-a învins fără drept de apel pe Murphy cu 10-3, devenind totodată la finalul săptămânii noul număr 1 mondial.

Trump se află într-o formă excepțională, trecând în semifinale cu 9-4, iar pe timpul turneului a câștigat nu mai puțin de 12 frame-uri cu break-uri de peste 100 de puncte. Pentru Trump a fost al 12-lea titlu pe puncte câștigat din carieră.

De altfel, participarea sa în China a venit după o pauză de mai bine două luni de la triumful din finala Campionatului Mondial de la Sheffield, atunci când l-a învins pe John Higgins cu 18-9. În urma succesului din China, Trump a devenit primul jucător de snooker din ultimii 11 ani care a reușit să câștige o competiție după ce devenise anterior campion mondial. Ronnie O’Sullivan bifase o performanță asemănătoare în 2008, atunci când s-a impus în Openul Irlandei de Nord.

„După Campionatul Mondial este întotdeauna dificil să participi și să câștigi un turneu. M-am pregătit așa cum trebuie să o facă un campion mondial. Este foarte ușor să te relaxezi mental după ce ai triumfat la Crucible. Practic te-ai eliberat de o presiune imensă. Însă ceea ce am reușit aici, în China, denotă faptul că am muncit foarte mult în pauza pe care am avut-o”, a declarat Trump la finalul turneului.

Următoarea competiție transmisă pe canalele Eurosport va fi Masters-ul de la Shanghai în perioada 9-15 septembrie.