Mark Selby a câștigat Openul Scoției, al 3-lea turneu din cadrul Home Nations Series, devenind primul jucător care obține 2 victorii din serie într-un singur sezon după ce a câștigat și Openul Angliei.
Selby a ajuns la 17 turnee de puncte câștigate în carieră după 9-6 cu Jack Lisowski în marea finală. Nu a fost însă deloc un meci ușor, Lisowski conducând cu 2-0 și 3-2. Au venit apoi 3 jocuri consecutive pentru Selby iar acesta nu a mai putut fi oprit. Lisowski, aflat la a 3-a finală în carieră, rămâne momentan fără trofeu câștigat.
La final, Selby a sărbătorit victoria alături de fiica sa, Sophia.
The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52

Scottish Open : Mark Selby a câștigat turneul în fața lui Jack Lisowski

Mă simt grozav. Desigur, venind aici după UK Championship unde am avut o prestație dezamăgitoare și îmi spuneam că poate nici n-ar trebui să joc la Glasgow, nu am făcut-o în ultimii ani și poate că mă voi retrage. Dar am zis că e momentul să urc din nou pe bicicletă. Și iată că acum sunt la finalul săptămânii cu trofeul. De necrezut
Mark Selby a trecut pe rând de Mark Joyce (4-2), Alfie Burden (4-1), Liam Highfield (4-0), Jimmy Robertson (4-0), Ronnie O'Sullivan (5-4) și David Gilbert (6-1) în drumul spre finala cu Lisowski. Selby l-a lăudat pe Lisowski după partidă, comparându-l cu Ronnie O'Sullivan.
Știam că trebuie să fiu la nivel înalt din prima clipă. Jack nu avea de gând să se tempereze. Chiar și la final încerca loviturile sale. Este probabil cel mai talentat jucător pe care l-am văzut de la Ronnie O'Sullivan. Lovește la fel de bine ca oricare al jucător de top. E doar o chestiune de timp până va câștiga un trofeu
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15