Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O’Sullivan, Trump și Selby, în "sferturi", la Scottish Open. Ronnie cere schimbarea regulilor

Cezara Paraschiv

Actualizat 11/12/2020 la 10:29 GMT+2

Ziua de joi a însemnat un maraton de snooker la Scottish Open, programând toate meciurile din tururile trei și patru. Ronnie O’Sullivan a reușit o victorie la scor în fața lui Robbie Williams, deși a avut probleme cu pastila tacului. Judd Trump și Mark Selby au acces și ei pe tabloul final de opt.

Northern Irland Open - Ronnie ITW 1

Credit imagine: Eurosport

Ronnie O’Sullivan a răsuflat ușurat la capătul unei prestații în fața lui Robbie Williams pe care a catalogat-o simplu: "miraculoasă". "Racheta" și-a început ziua de joi cu un meci de luptă în fața numărului 54 mondial, Tian Pengfei, reușind să se impună în decisiv după ce fusese la un joc de eliminare, condus cu 3-2. O’Sullivan a realizat break-uri câștigătoare de 93 și 78 de puncte pentru a se menține în cursă, încheind partida, 4-3, cu o medie fantastică de 15 secunde pe lovitură, iar în al doilea său meci al zilei l-ademolat pe al 85-lea jucător al lumii, conaționalul Robbie Williams, scor 4-1, deși nu a reușit vreun break mai mare de 60 de puncte.
O’Sullivan s-a declarat nemulțumit de pastila tacului său, anunțând că o va da jos înaintea duelului din sferturi cu Ding Junhui, care a revenit impresionant cu trei jocuri câștigate consecutiv pentru a-l depăși pe Jamie O’Neill, 4-3.
Campionul mondial le-a cerut șefilor din snooker să schimbe regulamentul astfel încât jucătorii mai slab cotați să aibă șansa de a evolua pe mesele televizate, considerând că în prezent aceștia sunt 'carne de tun'. "Consider că m-am descurcat excelent, având în vedere problemele cu pastila. Nu reușeam să simt deloc loviturile. Cred că a fost o evoluție miraculoasă, sunt foarte încântat, simt că am jucat bine. Trebuie să schimb pastila tacului, altfel nu am nicio șansă, în seara asta abia am scăpat”, a analizat O’Sullivan, înainte de a-și începe pledoaria pentru schimbarea regulamentului.
"Îmi pare rău pentru Robbie, simt că ar trebui să se schimbe ceva. El a jucat toate meciurile până acum pe mesele exterioare, a trudit patru zile, iar acum a trebuit să vină aici. Dacă ajunge să joace împotriva cuiva care a jucat doar acolo nu are nicio șansă. Este total nedrept să muncești atât și împotriva unuia ca mine, sau Judd (n.r. - Trump), sau Neil (n.r. - Robertson) să ai 100/1 șanse", a transmis O’Sullivan, care recent a împlinit 45 de ani. “Ar trebui să li se aloce una sau două ore la masă. Mi-a părut rău pentru el, pentru că vedeam că lovește bine. Iar unele dintre lovituri erau strict din cauza mesei. Trebuie schimbată regula. Muncesc pe rupte trei sau patru zile, apoi pur și simplu nu au nicio șansă. A fost o pauză între meciurile mele, ar fi trebuit să îi permită să se antreneze acolo. Dacă l-ați întreba, ați afla că ar fi dorit acel timp la masă. Venind de la o masă exterioară la aceea, nu ai timp să te acomodezi atât de rapid, e imposibil”, a concluzionat numărul trei mondial.

Murphy și Bingham, eliminați de la Scottish Open

Surprizele zilei de joi au fost produse de Jamie O’Neill (#92) și Li Hang (#37). Englezul l-a eliminat în turul al treilea pe numărul șapte mondial, Shaun Murphy, scor 4-2, în timp ce chinezul l-a depășit în optimi pe numărul 13 mondial, Stuart Bingham, 4-3, deși fostul campion mondial reușise un impresionant break de 129 de puncte pentru 2-0.
Mark Selby își continuă cursa de apărare a trofeului, după victorii cu 4-2 în fața lui Michael Joyce și 4-1 contra lui Lyu Haotian. Judd Trump a access în sferturi cu scoruri impresionante, deși a înfruntat adversari de calibru: 4-2 cu Liang Wenbo, apoi 4-1 în fața triplului campion mondial, Mark Williams.

Scottish Open, duelurile din sferturi, în direct pe Eurosport și Eurosport Player:

  • Mark Selby - Ricky Walden, ora 14:00
  • Kyren Wilson - Jamie Jones, ora 21:00
  • Judd Trump - Li Hang, ora 16:00
  • Ding Junhui - Ronnie O'Sullivan, ora 21:00
  • Partidele din faza sferturilor de finală, transmise de Eurosport și Eurosport Player, se dispută în sistem "cel mai bun din 9 jocuri"
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo