Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan a dezvăluit că nu și-ar lăsa fiul să joace snooker! Spre ce sporturi l-ar îndruma

Nicu Savin

Publicat 08/12/2021 la 10:28 GMT+2

Ronnie O'Sullivan s-a calificat în turul secund la Scottish Open, după o victorie fulger în fașa lui Michael Georgiou, scor 4-0. La final, ''Racheta'' a făcut o nouă serie de declarații interesante, menționând că nu și-ar dori ca fiul său să devină jucător profesionist de snooker. De asemenea, sextuplul campion mondial a sugerat că jucătorii mai slab cotați ar trebui ajutați financiar.

'Don't choose snooker' - O'Sullivan on advice to kids

Credit imagine: Eurosport

Ronnie O'Sullivan a avut nevoie de numai 37 de minute pentru a-l învinge pe Michael Georgiou și a se califica astfel în 16-mile de finală de la Scottish Open. "Racheta" nu i-a dat nicio șansă cipriotului, învingându-l cu 4-0, reușind break-uri consistente de 68, 88, 72 și 86 de puncte.
picture

Câtă clasă pe O'Sullivan! A refuzat punctele aferente unui fault al adversarului

O'Sullivan este un jucător extrem de spectaculos la masă, dar și la interviurile de după partide, iar aseară nu a făcut excepție. Vorbind despre problemele cu care se confruntă snookerul profesionist, Ronnie a declarat că acest sport a cam rămas în urmă și tocmai de aceea nu și-ar sfătui niciodată unul dintre copii să joace snooker, preferând să-l vadă practicând alte sporturi.
"Evident că nu există suficient sprijin și oportunități pentru ca tinerii jucători să exceleze. Cred că asta depinde de asociația de snooker (World Professional Billiards and Snooker Association), ei trebuie să finanțeze asta și să pună la dispoziție facilități.
Dacă fiul meu și-ar dori să joace snooker nu l-aș lăsa să o facă, așa că poate e mai bine că nu există aceste facilități. Aș prefera să joace golf, fotbal, tenis.Sunt un tip cinstit și o să-mi spun o părere sinceră. Nu o să înșir motivele pentru care mi-aș sfătui fiul să nu se apuce de snooker, dar aș spune "NU" cu siguranță. Poate că în urmă cu 25-30 de ani era un sport "sexy", dar acum a rămas mult în urmă față de alte sporturi", a spus O'Sullivan pentru
Vezi și:

Ronnie O'Sullivan sare în ajutorul jucătorilor care pierd în primele tururi

Ronnie a mers și mai departe și a oferit o soluție prin care jucătorii mai slab cotați ar putea fi ajutați și încurajați să joace snooker. "Racheta" consideră că un sprijin financiar mai serios ar fi de bun augur și a menționat că jucătorii eliminați în primele tururi la turnee ar putea primi o parte din premiile câștigătorilor, care au o anumită stabilitate materială.
"Vorbesc despre jucătorii care se află pe locul 60-70 în lume, ei se chinuie foarte mult. Nu este bine pentru ei. Dacă ai compara ce câștigă al 125-lea jucător de golf și ce câștigă el și al 125-lea jucător de snooker, ai vedea că e o diferență uriașă. Ca jucător de golf îți poți permite să pierzi câteva meciuri pentru că poți câștiga suficienți bani pentru a compensa pierderile.
O modalitate prin care s-ar putea remedia acest aspect este să le dați mai mulți bani învinșilor din primul tur. Mulți dintre acești tipi nu au banii: vin și sunt eliminați repede, cum a fost cazul lui Michael Georgiou. A pierdut în fața mea de două ori (n.r. Ronnie l-a învins pe Giorgiu și în primul tur de la English Open) și trebuie să-și plătească propriile cheltuieli, care l-au costat 300-400 de lire sterline. Este nedrept.
Totul trebuie să plece de sus. Câștigătorii nu prea au nevoie de acei bani în plus, dă-i învinșilor din prima rundă, astfel încât, cel puțin, să-și acopere cheltuielile de participare. Atunci poți numi snookerul o slujbă.", a completat O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan va reveni astăzi în arenă la Scottish Open, urmând a-l întâlni în 16-imi pe chinezul Liang Wenbo. Cele mai importante partide de la Scottish Open sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo