Englezul se află pentru a zecea oară în carieră la Crucible, însă nu mai simțise bucuria unei prezențe în turul secund la Campionatul Mondial din 2011. Victoria cu 10-3 în fața numărului 9 mondial, Stephen Maguire, l-a propulsat pe fostul câștigător al Masters-ului German spre un duel cu englezul Kyren Wilson.
Martin Gould (38 de ani) a mărturisit într-o conferință de presă, la Crucible: aveam discursul de retragere scris”. Și asta pentru că, afirmă el, era “într-un loc întunecat” și îi era “rușine” să vorbească despre problemele sale.
Pentru el, pandemia și perioada de izolare a venit ca o salvare, apropiații săi reușind să intervină salvator în ultimul moment. “Nouă, bărbaților, ne este dificil dacă avem o problemă. Mi-a fost foarte greu să vorbesc despre asta la început. A fost nevoie ca cineva din afară să sesizeze faptul că aveam o problemă și să vină să mă ia la întrebări. Bărbaților le vine foarte greu să vorbească despre problemele lor mentale, mai greu decât le este femeilor”, a afirmat Martin Gould.
Snooker
S-au tras la sorți tablourile de calificări și cel principal la "Marius Ancuța Classic 2021"
22/09/2021 LA 13:36

Mărturisirile lui Martin Gould: "Mintea plecase complet"

Fost număr 11 mondial, Martin Gould a alunecat dramatic în clasament, fiind nevoit să joace trei tururi de calificare la Crucible și să lupte pentru menținerea statutului de jucător profesionist. “Ajunsesem într-un punct în care nu îmi mai plăcea ceea ce fac și nu mai voiam să joc. A fost o luptă a mea, mintea îmi plecase complet aiurea. Am avut de parcurs un lung drum pentru a reveni pe drumul cel bun. Izolarea m-a salvat. Mă bucur să joc acum și sper să păstrez acest sentiment cât mai mult, pentru că cu cât îmi face mai mare plăcere să joc, cu atât joc mai bine”, a mai spus englezul.
Martin Gould a ținut să mai facă o precizare, catalogând drept zvonuri informațiile care anunțau că ar fi fost vorba despre o cădere mentală provocată de valul de negativism venit dinspre rețelele de socializare.
Snooker
#ETalks cu Rareș Sinca, dublu câștigător al trofeului Marius Ancuța Classic
22/09/2021 LA 13:26
Snooker
Marius Ancuța CLASSIC a ajuns la a patra ediție!
14/09/2021 LA 05:37